Vykdant Tauragės rajono savivaldybės finansuojamą projektą „Tarptautinė paminklų apsaugos diena Tauragės krašte“, prie Juškaičių piliakalnio pastatyta informacinė lenta. Prieš pastatant informacinį stendą piliakalnis buvo sutvarkytas drauge su Skaudvilės seniūnijos darbuotojais bei Lietuvos Kariuomenės motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ brigados generolo Motiejaus Pečiulionio artilerijos batalionio šauktiniais.

Praėjusiais metais Tauragės kultūros centras įgyvendino projektą „Skaudvilės piliakalnių žiedas“, kurio metu buvo sukurtas virtualus žemėlapis po Skaudvilės miestą supančius Juškaičių, Kalniškių, Nosaičių ir Ivangėnų (Karšuvos) piliakalnius. Virtualiame ture patraukliai pristatoma piliakalnių istorija, todėl tikimasi, jog Tauragės krašto žmonės ir svečiai aktyviai lankys piliakalnius ne tik virtualiai.

Juškaičių gyvenvietė ir piliakalnis, prie kurio pastatytas stendas, vadinamas Pilutės kalnu. Jis iškilęs Tauragės rajone, Juškaičių kaime, Skaudvilės seniūnijoje. Karšuvos valsčiaus inventoriuje minimas šiose apylinkėse gyvenęs bajoras Stanislovas Juškevičius. Dėl jo asmenvardžio gyvenvietė įgavo Juškaičių kaimo pavadinimą.

Juškaičių piliakalnis įrengtas atskiroje kalvoje. Aikštelė ovali, pailga. Pietiniame jos gale būta pylimo, kur šiuo metu yra išlikęs tik nedidelis kauburys. Šiaurinis piliakalnio kampas nukastas žvyrui. Pilutė nėra apaugusi medžiais, todėl užlipus ant jos smagu pasivaikščioti, pasižvalgyti. Sprendžiant formos, galima spėti, kad piliakalnis iškilo ir medinė pilis ant jo pastatyta II tūkstantmečio pradžioje. Piliakalnio papėdėje yra senovės gyvenvietė. Apie 450 metrų į šiaurės rytus yra Pabambių kapinynas. Jei kalnas nebūtų toks keistas, tikėtina, būtų visų užmirštas, kaip užmiršta jo paties istorija. Dabar vien nepaprasta jo išvaizda stebina ir baugina kiekvieną. Mat jis primena milžinišką kapą ar karstą. Pasakojama, kad aplink kalną randami nepaprastos išvaizdos daiktai – milžinų žiedų, senovės puodų šukių su ženklais, metalinių dirbinių.

Tauragės kultūros centro Kultūros paveldo tarnybos vyr. specialistės Svetlanos Jašinskienės informacija