Dainų ir šokių ansamblis JŪRA

2017-12-04 „Jūra“ – tarp geriausių Lietuvos ansamblių

By 2020 17 sausioNo Comments

Šeštadienį, gruodžio 2 d., Tauragės kultūros centro dainų ir šokių ansamblis „Jūra“ dalyvavo respublikiniame šio žanro kolektyvų konkurse „Jievaro tiltas“. Vilkaviškyje vykusiame konkurse „Jūra“ gražiai pasirodė ir pelnė trečiąją vietą.

Nuo šiųmetinio darbo sezono pradžios keitėsi tauragiškių ansamblio vadovai. Meno vadovu tapo vokalistas ir buvęs ansamblio „Lietuva“ dalyvis Justas Kirstukas, choro vadove – žinoma chorvedė daktarė Sandra Rimkutė – Jankuvienė. Šokių grupės ir kapelos vadovais tebedirba jau labiau patyrę Vilija Krūgelienė ir Saulius Bernotas. Naujiems vadovams tai buvo labai rimtas išbandymas, nes vertino itin solidi žinomų specialistų komisija, vadovaujama profesorės, choreografės Laimos Kisielienės.

Be tauragiškių konkurse dalyvavo„Dainava“ iš Alytaus, „Jievaras“ iš Vilniaus (šie kolektyvai pelnė antrąsias vietas, pirmoji po nepaprastai ilgų – dviejų valandų – komisijos debatų nepaskirta niekam) „Aukštaitija“ iš Švenčionių, „Mastis“ iš Telšių, „Pynimėlis“ iš Vilniaus ir kt.

Naujai parengta „Jūros“ programa skambėjo solidžiai, atlikta labai sklandžiai, muzika skambėjo darniai, šokėjai taip pat buvo labai gerai įvertinti. Visu tuo, kas parašyta, tauragiškiai galės įsitikinti 2018 m. sausio 13 d., nes „Jūra“ surengs koncertą visuomenei. Konkurse ansamblis atliko ir keletą kūrinių iš būsimosios jubiliejinės dainų šventės „Vardan tos…“ repertuaro, o kad šioje šventėje dalyvaus, niekam abejonių nekyla.