Folkloro ansamblis JŪRUPĖ

2018-05-09 „Jūrupės“ garstrolės

By 2020 17 sausioNo Comments

Tauragės kultūros centro folkloro ansamblis „Jūrupė“, į kurį susibūrė rajono kultūros darbuotojai 2010 m., gyvena įtemptą laikotarpį. Artėja jubiliejinė dainų šventė „Vardan tos…“, kuriai kolektyvo vadovas Vladas Žičkus parengė naują programą ir pelnytai užsitarnavo teisę dalyvauti šventėje, o šventės programa, pavadinimu „Tauragės krašto knygnešiams pagerbti“, nuolat šlifuojama, derinama, tobulinama.

Tam atsiranda gerų progų. Štai Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną, gegužės 7-ąją, „Jūrupė“ koncertavo Vilniuje lietuvių literatūros ir tautosakos institute, kur vyksta tradiciniai klasikos skaitymai. Šį kartą buvo skaitoma Maironio poema „Jaunoji Lietuva“. Teko į šiuos skaitymus įsilieti ir tauragiškiams, ansamblio nariams. Beje, ansamblio vadovas Vladas Žičkus būtent šios instituto archyve ir rinko medžiagą savo kolektyvo būsimai programai. Tai dainos, pasakojimai ir kitos detalės. Vilniuje ansamblis atliko ir savo paruoštąją programą, sutiktą labai šiltai.

Tik grįžę iš sostinės, jau kitą dieną Pagėgių kultūros centro kvietimu į panašią šventę, skirtą tai pačiai progai, „Jūrupė“ patraukė į Bitėnus, kur prie Martyno Jankaus muziejaus vyko tradicinis renginys. Čia jau ne pirmi metai vyksta teatralizuota šventė „Knygnešių keliais“.

Kolektyvas birželio 2-ąją dieną koncertuos Tauragės miesto šventėje, o jau liepos 3-ąją jį galėsime matyti Vilniuje tarp kitų tūkstančių lietuvių iš viso pasaulio.

Daugiau nuotraukų Tauragės kultūros centro Facebook paskyroje.