Renginių apžvalgos

2019-01-25 ŠOKIŲ KOLEKTYVO „VĖJAVA” 15-ASIS GIMTADIENIS

By 2019 18 sausio15 kovo, 2020No Comments

Penktadienį, kultūros centre, iškilmingai buvo paminėta šokių kolektyvo „Vėjava“ 15 metų gyvavimo sukaktis. Taip pat su kolektyvu atsisveikino jo įkūrėja ir vienintelė vadovė BIRUTĖ SAGATAUSKIENĖ.

Ir smagus buvo tas koncertas, ir šiek tiek liūdnas, bet (kaip buvo ne kartą koncerte pasakyta) gyvenimas tęsiasi ir labai norėtųsi, kad „VĖJAVA“, „Aukso paukštės” laureatė ir konkursų nugalėtoja neiširtų. Šito labai prašė ir pati vadovė Birutė.

Na, o pats koncertas buvo tikrai šventiškas. Renginio vedėjams Eugenijui Šalčiui ir Jolantai Kazlauskienei darbo tikrai užteko. Reikėjo suktis kaip reikiant, nes šoko ne tik jubiliatė „VĖJAVA“, bet ir kultūros centro šokių kolektyvas „Spietlius” (vad. Alma Rumšienė), svečiai iš Švėkšnos, kolektyvas „Šalna“ (vad. Asta Sapetkienė), taip pat šoko buvę Birutės šokėjai, šiuo metu studijuojantys didžiuosiuose Lietuvos miestuose, dainavo Danutės Petraitienės diriguojamas kultūros centro vyrų choras „Mintauja”, grojo Arūno Rakevičiaus bandonininkų ansamblis bei dainavo jo vadovaujamas vokalinis sekstetas. Buvo daug linkėjimų, sveikinimų, Padėkos raštų, dovanų. Kolektyvą ir jo vadovę sveikino LR Seimo narė Aušrinė Norkienė, Tauragės rajono savivaldybės meras Sigitas Mičiulis, Tauragės kultūros centro direktorius Virginijus Bartušis, pavaduotoja Irena Petraitienė, žinoma ir kolektyvo draugai, artimieji, bičiuliai, kultūros centro meno kolektyvų vadovai. Žiūrovų susirinko pilna Tauragės kultūros rūmų salė, veikė paroda, buvo demonstruojamos nuotraukos ir vaizdo įrašai iš kolektyvo kelionių, koncertų, konkursų.