Renginių apžvalgos

2019-03-22 Respublikinė šokių šventė „Šokio sūkury“ Tauragėje

By 2019 22 kovo15 kovo, 2020No Comments

Kovo 22 d. Tauragės Kultūros rūmuose vyko suaugusiųjų šokių šventė „Šokio sūkury”. Tai tradicinė šventė, į kurią nuolat suvažiuoja gausus būrys šokėjų ne tik iš savo krašto, bet ir iš įvairių Lietuvos miestų. Šokių sūkuryje šiemet sukosi bei įvairių stilių šokiais žiūrovus džiugino kolektyvai iš Tauragės, Šilalės, Pagėgių, Kėdainių, Kauno ir Šilutės rajonų.

Netylant aplodismentams, šokėjų kolektyvai keitė vieni kitus, savo nuotaikingais, dinamiškais šokiais užkrėsdami žiūrovus.
Šiltai sutikti visi šventės dalyviai: šokių kolektyvai „Volungė” ir „Lankesa” (Kėdainiai), „Marguva” ir „Harmonija” (Pagėgiai), „Šalna” (Švėkšna), „Rokai”, „Vėjūnė”, „Vėjo malūnėlis” (Kaunas), „Salto”, „Laukiva” (Šilalė), „Ladies show”, „Vėtrubė”, „Spietlius”„Vėjava” (Tauragė).

Po nuotaikingų pasirodymų Tauragės kultūros centro direktorius Virginijus Bartušis dėkojo atvykusiems svečiams ir šeimininkams už šokio meno propagavimą, už galimybę susipažinti su įvairiais šokių stiliais: tautiniais, linijiniais, sportiniais ir šiuolaikiniais.

„Sakoma, jog pradėti šokti niekada nevėlu“,- teigė ir šios šventės iniciatorė Alma Rumšienė, kviesdama visus įsilieti į šokėjų gretas.