Siekiant, kad Tauragės mieste ir rajone dar skambiau skambėtų dainos, aktyvėtų dainininkų mėgėjų veikla, būtų ugdomas solistų ir vokalinių ansamblių meistriškumas, puoselėjamos kamerinio muzikavimo tradicijos, Tauragės krašte nebe pirmus metus įgyvendinamas projektas – rengiamas rajoninis vokalinės muzikos festivalis „Visiems, kam artima daina“.

Jau kovo mėnesį startavęs festivalis visus subūrė Kunigiškių kultūros namuose, kur skambant Baltrušaičių, Batakių, Dauglaukio, Eičių ir Kunigiškių ansamblių atliekamoms dainoms, kartu paminėta ir Kovo 11-oji.

Baigiantis balandžiui, festivalio dainos skambėjo Lomių kultūros namuose, į kuriuos sugūžėjo Adakavo, Pagramančio, Mažonų, Pilsūdų – Trepų kultūros darbuotojų vadovaujami vokaliniai ansambliai. Atvyko ir Tauragės kultūros centro vokalinis ansamblis „Dar pabūkim“, vadovaujamas Arūno Rakevičiaus. Dainavo ir namiškiai – gausus Lomių kultūros namų vokalinis ansamblis.

Su maršais ir dainomis svečius pasitiko renginio šeimininkai – Lomių kultūros namų muzikantai ir saviveiklininkai. Šventės pradžioje buvo pagerbti Lomių krašto bandonininkai Onutė Jakienė ir Algimantas Ramanauskas, bendruomenės renginius paįvairinantys vingriomis bandonijos melodijomis, perėmę grojimo tradiciją iš savo tėvų.

Daina keitė dainą, ansambliai vieni po kitų kopė ant scenos ir dainavo surepetuotas dainas.

Tauragės kultūros centro padalinių vadovė Iridija Mockienė, dalyvavusi šventėje, džiaugėsi dalyvių gausa, dėkojo vadovams už nuoširdų darbą, nes be jų triūso tokios šventės neįvyktų. Kiekvienam meno vadovui buvo išsakytos asmeninės padėkos, visi vokaliniai ansambliai apdovanoti simbolinėmis dovanomis.

Pasibaigus koncertui, svečiai buvo pakviesti į Lomių krašto istorijos ir etnografijos muziejų. Visi kolektyvai pasirašė svečių knygoje. Prie vaišių stalo svečiai ir vietos saviveiklininkai dalijosi šventės įspūdžiais, linksminosi, dėkojo lomiškiams už šiltą priėmimą ir vaišingumą.

Skambių dainų netrūko ir gegužės 3 d. Žygaičiuose vykusiame festivalio „Visiems, kam artima daina“ koncerte. Susirinkusiems muzikinius kūrinius bei gerą nuotaiką dovanojo Dapkiškių, Kęsčių, Sartininkų, Taurų ir Žygaičių ansambliai.

Baigiamasis festivalio koncertas vyks š. m. spalio 18 d. Tauragės kultūros rūmuose.

Kasmet Tauragėje organizuojamas rajoninis vokalinės muzikos ansamblių festivalis pritraukia vis daugiau dalyvių ir žiūrovų. Kolektyvai pristato po du naujus kūrinius, visus suvienija bendrai atliekamos dainos. Festivalio metu nominuojami daugiausiai koncertavę ir Tauragę bei Tauragės kraštą reprezentavę bei aukštą meninį lygį pasiekę vokaliniai kolektyvai.

Koncertas Lomiuose. Daugiau nuotraukų >>
Koncertas Žygaičiuose. Daugiau nuotraukų >>