Š. m. gegužės 21 dieną Tauragės kultūros rūmuose surengtas edukacinis garso meno seminaras „Garso architektūra“, skirtas visiems, besidomintiems kultūra.

Į teorinę, praktinę bei perfomatyviąją dalį suskirstytame seminare pristatytos įvairios su garsu susijusios meninės kryptys, tokios kaip– garso instaliacijos, skulptūros, koliažai, aplinkos garsų fiksavimo tradicija, musique concrète ir kt. Išsamiai kalbėta apie publikai aktualiausias sritis.

Praktinėje dalyje pristatyta ambisoninė erdvinio garso sistema bei įvairūs, daugeliui – kiek netikėti, muzikos komponavimo principai.

Seminare – išsamios, įdomios teorinės žinios apie garsą, garso instaliacijas, aplinkos garsų fiksavimo tradicijas. Pojūčių, meno kalba, emocijos bei galimybė improvizuoti, pamodeliuoti ar eksperimentuoti su garsu. Puiki proga sužinoti kaip skamba objektų muzika, kaip groti gitara beveik jos neliečiant, kokio masto garsais galima manipuliuoti ar tiesiog susipažinti su sintezatoriumi kaip elektroniniu instrumentu. Susitikimo metu kviesta dar labiau domėtis muzika, kinu teatru bei ieškoti savito, charakteringo ir nenuspėjamo instrumentų skambėjimo.

Praktinę seminaro dalį užbaigė bendra muzikinė kompozicija, performatyviojoje dalyje seminaro dalyvių laukė koncertas, kuriame buvo galima išgirsti garso performansą, atliekamą žymiausio šio žanro atstovo Lietuvoje – Armanto Gečiausko.

Šio projekto organizatoriai: Kirtimų kultūros centras ir Tauragės Kultūros centras. Projektą dalinai finansavo Lietuvos kultūros taryba.

Seminare savo žiniomis dalinosi Vladas Dieninis – Lietuvos muzikos ir teatro akademijos koncertmeisteris; Kompozitorius ir atlikėjas, kuriantis muziką šiuolaikinio šokio, dramos spektakliams bei tarpdisciplininio meno projektams; Armantas Gečiauskas – performansistas, eksperimentinės muzikos kompozitorius ir atlikėjas, Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjungos narys; Gintautas Rožė – gitaristas, užsiimantis netradicinių komponavimo bei atlikimo būdų paieška. Kuria tiek su indie muzikos grupėmis, tiek su tarpdisciplininio meno kūrėjais.Pijus Džiugas Meižis – elektroninės muzikos kūrėjas ir atlikėjas. Naudodamas moduliarinį sintezatorių konstruoja neapibrėžtas erdves bei mįslingas tekstūras. Paulius Burakas – muzikos kūrėjas ir atlikėjas, garso režisierius, garso efektų operatorius.