Birželio 2 d. Tauragės miesto šventę „Tauro ragas 2019“ vainikavo tradicinė IX -oji Lietuvos kariuomenės orkestrų šventė. Nuotaikingoje ir spalvingoje šventėje dalyvavo Krašto apsaugos savanorių pajėgų bigbendas, Lietuvos kariuomenės, Karinių jūrų pajėgų ir Sausumos pajėgų orkestrai. Šventės dalyvius pasveikino bei padėkas įteikė Tauragės rajono savivaldybės meras Dovydas Kaminskas.

J. V. Kalvano parke šventę pradėjo Krašto apsaugos savanorių pajėgų bigbendas. Švč. Trejybės katalikų bažnyčioje Šv. Mišių metu grojo Lietuvos kariuomenės orkestras.

Po Šv. Mišių iškilminga kariškių orkestrų eisena Bažnyčių ir Vytauto gatvėmis atžygiavo į Pilies aikštę, kur trys kariniai orkestrai atliko šventinę programą.

Netylant plojimams, muzikantai demonstravo ne tik „dūdų“ galybę, bet ir raiškų, virtuozišką muzikavimą – buvo gražu akiai, smagu ausiai ir gera dūšiai.

„Nuostabus miesto šventės akcentas!“,- stebėdami Tauragės miesto gatvėmis žygiuojančius bei Pilies aikštėje koncertuojančius karinių orkestrų dalyvius, džiaugėsi tauragiškiai ir miesto svečiai.

„AČIŪ už gerą nuotaiką“,- vieningai teigė ir vyresni, ir patys jauniausi šventės dalyviai.