Birželio 15-ąją Tauragėje vyko Palaiminimų šeštadienis. Nuo sausio mėnesio po Žemaitiją keliaujantis atvirų visuomenei renginių ciklas yra skirtas ne vien tikintiesiems, bet ir visiems norintiems pažinti krikščionybę. Aplankęs Gargždus, Naująją Akmenę, Šilalę ir Šilutę, pirmą kartą jis surengtas Tauragėje.

Tauragės kultūros rūmuose vykusio susitikimo tema „Daug gali karšta teisiojo malda“. Konferencijas vedė Telšių vyskupas Kęstutis Kėvalas ir pranciškonas Gediminas Numgaudis iš Kretingos.

Susirinkusius pasveikino bei gero laiko kartu palinkėjo LR Seimo narė Aušrinė Norkienė, Tauragės rajono savivaldybės meras Dovydas Kaminskas, Tauragės evangelikų liuteronų kunigas Mindaugas Dikšaitis bei Tauragės Švč. Trejybės parapijos klebonas Marius Venskus.

Smagaus laiko turėjo ne tik suaugusieji, bet ir mažieji, kuriems įdomias veiklas vedė įvairių meno sričių specialistai, jaunimo ir tėvų savanoriai.

Antroji renginio dalis vyko Tauragės Švč. Trejybės bažnyčioje. Palaiminimų šeštadienio programa tiesiogiai buvo transliuojama Telšių vyskupijos „YouTube“ kanale.