Renginių apžvalgos

2019-06-19-Joninių šventės tradicijos

By 2020 18 sausioNo Comments

Vartai į mūsų tradicijas”! Šiemet taip skambės net dvi dienas – birželio 22-23 – Taurų nuotykių parke vyksianti Joninių šventė, kuri kvies ne tik pašėlti, bet ir atverti simbolinius vartus bei iš arčiau pažvelgti į mūsų tautinio charakterio bruožus – pagarbą tradicijoms, jų puoselėjimui ir saugojimui.

Visi kartu įsitraukdami į aktyvią kūrybinę ir edukacinę veiklą, dar labiau prisidėsime prie Tauragės krašto tradicijų tęstinumo.

Ar tai svarbu? Be jokios abejonės!

Juk KULTŪRA ir PAVELDAS yra esminiai, formuojant šalies, mūsų gimto krašto įvaizdį, savitumą, identitetą.

Tautos branduolys – tai bendruomenė, turinti savo papročius, priimtas elgesio normas, tradicijas.

Tad ši Joninių šventė – puiki proga skirtingoms visuomenės grupėms užsiimti kultūrine veikla, stiprinti tarpusavio ryšius, prisiminti protėvių tradicijas. Juolab, kad šventė atvira visiems, prieinama visoms gyventojų grupėms, nepaisant jų gyvenamosios vietos, socialinės, ekonominės padėties, kadangi visi organizuojami renginiai NEMOKAMI.

Projektą įgyvendinantis Tauragės kultūros centras ir rajono saviveiklininkai, kviestiniai svečiai paruošė menines-etnines muzikines ir teatralizuotas programos, skatinančias krašto savitumo išsaugojimą.

Kūrybinių gebėjimų pristatymai, turimos patirties perdavimas, amatų mokymai –iš įvairių raštų, ornamentų, spalvų, muzikos garsų pinsime tautinę pynę, įpindami pačius gražiausius dalykus – darbštumą, grožį, gėrį, kūrybą, tradicijas ir ateitį.

Numatomos veiklos:

1 DIENA. Tradicinių amatų kūrybinės dirbtuvės.

Organizuojami edukaciniai užsiėmimai, skirti susipažinti su tradicinės kultūros elementų įvairove – amatais, tradiciniais instrumentais bei muzikavimu, dainavimu, etnochoreografija, tradiciniais žaidimais. Dalyviai galės prisiliesti prie tradicinių amatų gamybos įmantrumų, bei patys įsijungti į menines veiklas. Tradicinius amatus pristatys Norkaičių tradicinių amatų ir etnokultūros centras.

Dainų ir šokių pynė (Kultūros centro meno mėgėjų kolektyvų pasirodymai)

Tauragės jaunimo muzikos grupė ,,Floki“

2 DIENA. ,,Vartai į tradicijas”.

Akcentas – „Tradicijų stalo” instaliacija su performanso elementais, sukurta 12-os Tauragės rajono mokyklų bendruomenių. Stalas – tradicinis lietuvių liaudies baldas, tampriais ryšiais susijęs su tradicijomis, žmogaus gyvenimo aplinka.

Unikalios bandonijų varžytuvės;

Skrabalininko Regimanto Šilinsko pasirodymai;

Joninių apeigos ,,Oi tata, kupole graži“

Joninių šėlsmas su grupe ,,Vairas“ ir X Faktoriaus laimėtojais „Good Time boys“

,,Sveikatos palapinė“ –savo veiklas pristato Tauragės r. Savivaldybės visuomenės sveikatos biuras

Abi dienas Taurų nuotykių parke šurmuliuos tautodailininkai !

Šventės svečius kvies gyvūnėlių kampelis (veisliniai triušiai, įspūdingi balandžiai, VSAT Pagėgių rinktinės tarnybinių šunų meistriškumo pasirodymas).

Išsami šventės programa: http://taurageskc.lt/