Šiemet net dvi dienas – birželio 22-23 – Taurų nuotykių parke tauragiškiai ir miesto svečiai linksminosi Joninių šventėje. Tauragės kultūros centras visus kvietė ne tik pašėlti, bet ir atverti simbolinius vartus į mūsų tradicijas, amatus, žaidimus, šokius – bandyti, išmokti, atrasti, pasidžiaugti ir puoselėti tai, kas formuoja mūsų gimto krašto įvaizdį, savitumą, identitetą.

Smagu, kad visi šventės dalyviai noriai jungėsi į įvairiausias veiklas – verpė, šoko, dainavo. Šėlo skambant kapelų bei bandonininkų muzikai, koncertuojant skrabalų virtuozui R. Šilinskui, rajono meno kolektyvams, bendruomenėms, grupei „Vairas“.

Šventė startavo šeštadienį muzikine edukacija visai šeimai, kurią vedė Ineta Meduneckytė. Buvo galima susipažinti su tradicinės kultūros elementų įvairove – amatais, tradiciniais instrumentais bei muzikavimu, dainavimu, tradiciniais žaidimais. Dalyviai galėjo prisiliesti prie tradicinių amatų gamybos įmantrumų ir patys įsijungti į menines veiklas. Šventės dalyviai noriai išbandė verpimą, pynimą iš vytelių, medinių šulinukų kalimą, medžio drožybą, dalyvavo kituose Norkaičių tradicinių amatų ir etnokultūros centro organizuojamose veiklose.

Vinguriuojant dainų ir šokių pynei, koncertavo Kultūros centro meno mėgėjų kolektyvai: Baltrušaičių kapela, folkloro ansamblis ,,Traka“, folkloro kolektyvas ,,Radasta“, liaudiškų šokių grupė ,,Spietlius“, ,,Šaltinio“ progimnazijos liaudiškų šokių grupė, dainų ir šokių ansamblio ,,Jūra“ kapela. Šventės dalyvius linksmino Tauragės jaunimo muzikos grupė „Floki“.

Linksmybės tęsėsi ir birželio 23-ąją. Šventę pradėjo Albinas Batavičius ir Vaitimėnų liaudiška kapela. Tradiciškai buvo pinami vainikai, vyko kupoliavimas, fotosesijos su gražiausiais Joninių vainikais.

Šventėje vyko ir žemaitiškų valgių degustacija – juos pristatė Tauragės rajono bendruomenės, o žemaitiški valgiai buvo dedami ant moksleivių išpieštų stalų.

Visos šventės metu šurmuliavo tautodailininkai, buvo daug muzikos, šokių ir žaidimų, sveikatingumo paslapčių mokė visuomenės sveikatos biuro specialistai, kvietė gyvūnų kampelis, vyko VSAT Pagėgių rinktinės tarnybinių šunų meistriškumo pasirodymai.

Koncertavo ir Tauragės kultūros centro folkloro kolektyvas ,,Jūrupė“, Norkaičių tradicinių amatų ir etnokultūros centro folkloro kolektyvas ,,Saulėkalnis“, skaitovai.

Smagios šventės metu pagerbti bei pasveikinti šventėje dalyvavę Jonai, Janinos ir Rasos, liepsnojo laužai, ieškoma paparčio žiedo ir linksminamasi skambat žinomų Lietuvos atlikėjų dainoms ir muzikai.

Nuoširdus AČIŪ šventės organizatoriams, kolektyvams ir jų vadovams, Lietuvos veislinių triušių augintojų asociacijos nariams, „Šuniukų fėjai“, Šiaulių dekoratyvinių paukščių augintojų klubo pirmininkui, Lietuvoje specializuotas nariuotakojų zoologijos sodui, VSAT Pagėgių rinktinei, šventės vedantiesiems, rėmėjams bei visiems, šią nepaprastą naktį sujungusiems ne tik pagrindinius elementus: ugnį, vandenį, žolynus, bet ir visus tauragiškius bei miesto svečius.