2019 m. birželio 27-30 d. Italijoje, Sorrento mieste vyko tarptautinis folkloro festivalis „Tarantella del Vesuvio”, kuriame dalyvavo šokių ir folkloro kolektyvai iš Bulgarijos, Graikijos, Lenkijos, Portugalijos, Italijos, Turkijos. Iš Lietuvos festivalyje dalyvavo penki šokių kolektyvai. Tauragei atstovavo Tauragės kultūros centro vyresniųjų liaudiškų šokių kolektyvas „Spietlius“ ir „Šaltinio“ progimnazijos jaunių liaudiškų šokių grupė „Šaltinis“.

„Šaltinis“ – pats jauniausias šio festivalio dalyvis. Abu šokių kolektyvai paruošė programą iš trijų šokių bei sėkmingai juos pristatė festivalyje.

Šokėjai ne tik koncertavo, bet ir dalyvavo eisenoje, kurioje pademonstravo Žemaičių tautinį kostiumą, ekskursijų metu susipažino su Italijos kultūra, laisvalaikiu aplankė Caprio, Amalfio ir Positano salas. Visiems labai patiko po Vezuvijaus išsiveržimo atkastas Pompėjos miestas.

„ Abiejų šokių kolektyvų vardu nuoširdžiai tariu „ačiū“ Tauragės rajono savivaldybei, Tauragės kultūros centrui, Tauragės „Šaltinio“ progimnazijai už galimybę nuvykti į folkloro festivalį Italijoje. Dirbdama kasdienį darbą – mokydama šokti – ir su savo šokėjais dalyvaudama konkursuose bei festivaliuose, vadovaujuosi Čarlzo Dikenso žodžiais: „Laikas žmogui duotas tam, kad jis žengtų tolyn, darytųsi vis tobulesnis, laimingesnis, eitų į tikslą“,- dalindamasi įspūdžiais iš Italijos, dėkojo šokių kolektyvų vadovė Alma Rumšienė.