Šiemet skaičiuojame dešimtus metus, kai gyvuoja „Tautiškos giesmės“ iniciatyva, kuri jau spėjo tapti gyva mūsų visų tradicija. Tai tikras įrodymas, jog ir nedidelė tauta gali sukurti didelius bei reikšmingus dalykus.

2019-ieji metai ypatingi ir tuo, kad balandžio mėnesį Lietuvos Respublikos Seimas paskelbė liepos 6-ąją ne tik Valstybės, Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo, bet ir „Tautiškos giesmės“ diena.

Gausiai Pilies aikštėje susirinkę tauragiškiai bei miesto svečiai ,,Tautišką giesmę“ giedojo su lengvosios muzikos orkestru ir Kauno J. Gruodžio konservatorijos vokalo studijos studentais.

Šventės dalyvius sveikino Tauragės rajono savivaldybės meras Dovydas Kaminskas. Palinkėta pakilios, šventinės nuotaikos, susitelkimo ir vienybės giedant ,,Tautišką giesmę“, tvirtybės, kuriant ateities Lietuvą, kuriant Tauragę, į kurią norėtųsi sugrįžti.

Pirmą kartą vieningai giedamas mūsų šalies himnas pasaulį apskriejo 2009-aisiais, švenčiant Lietuvos vardo tūkstantmetį. Ši kilni tradicija, kurią pradėjo aplink pasaulį plaukę akcijos „Tūkstantmečio odisėja“ dalyviai, tapo unikali – lietuviai yra vienintelė tauta, kuri vienu metu visame pasaulyje gieda savo Valstybės himną.

Ačiū visiems, aktyviai prisidėjusiems prie šios iniciatyvos, drauge šventusiems, giedojusiems „Tautišką giesmę“, bendravusiems, organizavusiems bei dalyvavusiems.