Rugsėjo 7 dieną visi Tauragės krašto gyventojai ir svečiai pakviesti į šventę, kurioje kartu su Norkaičių kaimo bendruomene „Galmena” palydėjo vasarą ir paminėjo Norkaičių tradicinių amatų ir etnokultūros centro įkūrimo penkmetį!

Jau nuo pietų surengtos įvairios edukacinės veiklos – visi pakviesti užsukti į kūrybines dirbtuves ir prisiliesti prie tradicinių amatų. Profesionalūs amatininkai atvykusius mokė medžio drožybos, siuvinėjimo, žvakių darymo, šiaudinių sodų rišimo, siūlė įsigyti įvairiausių rankų darbo gaminių.

Oficiali šventės dalis startavo nuo Bronislovo Ambrozos fotografijų parodos „Gal meni tai, brolau? Nors kai tu čia buvai, atsimint privalai”. Autorius pristatė nuo 2016 iki 2019 metų užfiksuotas ne tik amatų centro, bet ir Norkaičių kaimo gyventojų gražiausias akimirkas.

Vakarop kartu su Tauragės kultūros centro Norkaičių tradicinių amatų ir etnokultūros centro folkloro ansambliu „Saulėkalnis” (vadovė J. Kažukauskienė) ir kalvystės globėju Kalveliu „vaduota” Saulė iš nelaisvės, kurią palaimino Tauragės klebonas.

Šventėje linksmintis kvietė Tauragės kultūros centro dainų ir šokių ansamblis „Jūra” kapela(vadovas S. Bernotas), ir Lijanos Kiltinavičienės folkloro kolektyvas „Radasta”, Tauragės kultūros centro Norkaičių tradicinių amatų ir etnokultūros centro folkloro ansamblis „Saulėkalnis” (vadovė J. Kažukauskienė) ir dainininkė Vaida Genytė.

Na o kokia šventė be vaišių! Žemaitiškais patiekalais vaišino bendruomenės „Galmena” gaspadinės, savo gardžius patiekalus pristatė ir patys norkaitiškiai.

Ačiū šventės organizatoriams ,rėmėjams ir dalyviams.

Bronislovo Ambrozos ir Mortos Mikutytes nuotraukos