Š. m. rugsėjo 6-8 dienomis Tauragės rajono savivaldybės mero pavaduotoja Virginija Eičienė kartu su delegacija lankėsi Ukrainoje, Lutsko mieste. Oficialaus vizito metu dalyvauta šventiniuose renginiuose, susitikta su miesto vadovais. Nuotaikingais pasirodymais Tauragę atstovavo ir mūsų krašto meno kolektyvai.

Oficialaus vizito metu tauragiškių delegacija susitiko su Lutsko miesto savivaldybės atstovais, oficialių delegacijų nariais. Miesto vadovams ir šio krašto gyventojams perdavė Tauragės rajono savivaldybės mero bei tauragiškių sveikinimus ir linkėjimus gražios šventės proga.

Glaudžiai bendradarbiaujantys miestai kasmet atranda naujų ryšių švietimo, kultūros, meno, verslo srityse, vis aktyviau bendradarbiauja ne tik miestų vadovai, bet ir verslininkai, sportininkai, turizmo srities darbuotojai.

Tai liudijo ir šventėje Tauragės kraštą šokiais, dainomis, gardžiais patiekalais pristatę Tauragės kultūros darbuotojai ir meno kolektyvai: Tauragės kultūros centro vyresniųjų liaudiškų šokių kolektyvas „Spietlius“ (vad. A.Rumšienė), Tauragės kultūros centro bandonininkų ir vokalinis ansambliai ( vad. A.Rakevičius).

Teatro aikštėje vykusiame tarptautiniame festivalyje „Kultūros paletė“ vyko miesto partnerių prisistatymai. Tauragiškiai, pasidabinę tautiniais rūbais, paruošė informacinius stendus, supažindino Ukrainos krašto gyventojus ir svečius su mūsų krašto papročiais, tradicijomis, kultūriniu paveldu. Šokiais ir skambiomis dainomis reprezentavo Tauragės miestą.

Šventėje dalyvavo 12 delegacijų iš įvairių šalių. Lietuvą atstovavo Tauragės ir Trakų savivaldybės.

Nuotaikingas festivalis surengtas įgyvendinant projektą „Aukščiausiojo lygio susitikimas Lutske“.

2019 m. Lutskas taip pat švenčia 590-ąsiasi Europos monarchų kongreso metines – įvykį, reikšmingą ne tik Lutsko, bet ir visos viduramžių Europos istorijoje. Beveik prieš šešis šimtmečius, 1429 m.,Lutsko pilis buvo Europos vadovų diplomatinių derybų arena, riterių turnyrų ir pompastiškų banketų vieta. Todėl meno projektas „Aukščiausiojo lygio susitikimas Lutske“ , vykęs Lutsko pilyje, buvo svarbiausias šių metų šventės įvykis.