Vasario 16-ąją Tauragėje paminėta viena svarbiausių datų mūsų šalies istorijoje – Lietuvos valstybės atkūrimo diena.

Po šventų mišių už Lietuvą ir Lietuvos žmones, Tauragės kultūros rūmuose tauragiškiams ir miesto svečiams pristatyta scenografės Sofijos Kanaverskytės tekstilės vėliavų paroda. Lietuvos atkūrimo 100-mečiui skirtą ciklą „Lietuvos didieji” sudaro dekoratyvinės vėliavos su iškiliausių XIX a. pab.–XX a. lietuvių tautinio sąjūdžio atstovų, valstybingumo, nepriklausomybės puoselėtojų, visuomenės ir kultūros veikėjų atvaizdais. Naudodama aplikacijos ir siuvinėjimo technikas, dailininkė sukūrė trylika dekoratyvių tekstilės kompozicijų. Pasak autorės, šie tekstiliniai koliažai yra pagarbos ir meilės Lietuvos istorijai ir jos žmonėms, paskyrusiems savo gyvenimus Tėvynei, išraiška. Kompozicijoms dailininkė naudojo lietuvišką, rankomis austą lininę drobę, daug kruopštaus rankų darbo pareikalavusius vaizdus kūrė aplikacijomis ir įvairiomis siuvinėjimo technikomis.

Vasario 16-osios minėjimas, prasidėjęs Kultūros rūmų fojė, netrukus persikėlė į salę, kur, nuskambėjus šalies himnui, sveikinimo žodį tarė LR Seimo narė Aušrinė Norkienė ir Tauragės rajono savivaldybės meras Dovydas Kaminskas.

„Švęskime Laisvę ir Nepriklausomybę. Gerbkime didvyrius ir herojus. Dėkokime už galimybę su pasididžiavimu ir džiaugsmu laikyti trispalvę. Pasinaudokime visomis galimybėmis puoselėdami, kurdami ir mylėdami Lietuvą. Galimybių Lietuvą!“- teigė rajono meras.

Puoselėjant bendrumo, vienybės, pagarbos vienas kitam jausmą, surengtas nuotaikingas iškiliai datai paminėti skirtas koncertas „Yra šalis“. Visus savo dainomis ir šokiais džiugino Tauragės kultūros centro mėgėjų meno kolektyvai: dainų ir šokių ansamblis JŪRA, styginių instrumentų ansamblis SKERCINO, bandonininkų ansamblis, liaudiškų šokių grupė VĖJAVA, vidutinio amžiaus šokių kolektyvas „Spietlius“, mišrus choras TREMTINYS, vyrų choras MINTAUJA, mišrus vokalinis ansamblis DAR PABŪKIM, solistai, pasakoriai, kanklininkai, folkloro dainininkai ir šokėjai.

Ačiū visiems už puikią šventę ir bendrystę!