Rasoja rugiai, keliaudama vasaros dangumi aukščiausiai pakilo saulė ir mes džiaugiamės vis ryškesniais gėlių žiedais, vis labiau mirguliuojančiomis pievomis. Saulelė jau pati ryškiausia, o naktis pati trumpiausia.Saulės grąžos metu, kai naktis būna trumpiausia, o diena ilgiausia, visa Lietuva švenčia. Šventėme ir mes.
Birželio 23 dieną Tauragės kultūros centras Janinas, Jonus, Rasas ir visus tauragiškius bei miesto svečius kvietė kartu švęsti Jonines. Taurų nuotykių parke vyko šiaudinių skulptūrų pleneras, vainikų pynimas, garavo žol;elių arbata, kolektyvai visus sutiko skambia daina, muzika bei šokiais.
Joninių šventei gerą startą davė Kultūros centro vyresniųjų šokėjų grupė „Spietlius“ ir bandonininkų ansamblis. Susirinkusius džiugino Pagramančio folkloro kolektyvas, Mažonų jungtinė kapela, dainų ir šokių ansamblis „Jūra“, kolektyvas „Radasta“.
Į magišką, kerinčių garsų ir balsų folkloro pasaulį kvietė panirti grupė ,,Baltos varnos“.Lietuvoje sparčiai populiarėjančios talentingų ir kūrybingų merginų grupės atliekamos dainos kupinos folkloro elementų, etno ir liaudies motyvų. 2017 metais ši grupė išleido savo debiutinį albumą ,,Dar nedaviau tau vardo”, o pernai buvo įrašytas nemenko populiarumo sulaukęs albumas ,,Virsmas”. Grupės pagrindinės įkūrėjos – sesės Milda ir Teresė Andrijauskaitės. Tai savitos, savo balsais išsiskiriančios asmenybės. Milda ir Teresė Andrijauskaitės, grupės įkūrėjos, pagrindinės vokalistės, grojančios smuikais ir gitaromis. Grupėje bosines gitaros partijas atlieka Julius Bakanauskas, mušamaisiais ritmą laiko Tomas Urbanavičius.
Nupinti Joninių vainikai, uždegti laužai, pagerbti Jonai, Rasos ir Janinos, atiduota pagarba šventai Ugniai, Saulei ir Vandeniui. Magiškąją naktį visiems palinkėta didžiausių galių, neblėstančio Dieviško įkvėpimo kurti, šviesti, žydėti. Ir žinoma – surasti paparčio žiedą!
Lai vandeniu plaukiantys Joninių vainikai atneša Jums laimę ir džiaugsmą, sveikatą ir santarvę. Ieškokite stebuklingo paparčio žiedo ir būkite laimingi!

GRAŽIAUSIO VAINIKO PYNIMAS- VIDEO

2020 JONINĖS TAURAGĖJE – VIDEO