Perkusijos studija „Afrikos būgnai“ jau gerą dešimtmetį pažindinanti žmones su afrikietiška muzika, įvairiausiais būgnais, dainomis bei šokiais, liepos 15-ąją naujas patirtis kvietė išbandyti ir tauragiškius. Trečiadienio vakarą, kaip ir žadėjo studijos įkūrėjas Gediminas Mačiulskis, Tauragė tapo ritmiškiausiu miestu Lietuvoje! O norintieji turėjo puikią galimybę pagroti populiariausiu afrikietišku būgnu – djembe!

Studija “Afrikos būgnai”, tai pirmoji kompanija skirianti ypatingą dėmesį Afrikos būgnų muzikai ir siekianti su ja supažindinti aplinkinius. Apie juos kiekvienas susidaro savitą ir individualų įspūdį: vienas žmogus gali perprasti grojimo būgnais subtilybes labai greitai, kitas išmokti groti būgnais laisvai gebės tik įdėjęs šiek tiek pastangų. Tačiau kiekvienas turi galimybę pabandyti sukurti muziką – užburiančią, užvedančią arba atpalaiduojančią, bet svarbiausia – individualią.

Groti būgnais renkasi moksleiviai, studentai, vakarais iš kostiumų išlendantys vadovai ir namų šeimininkės! Kiekvienas atranda savo poliritmijos pasaulį, savo skambesį ir gali tuo mėgautis vienas arba užvesti draugus.

“Afrikos būgnų” studija organizuoja individualius ir grupinius užsiėmimus, rengia pasirodymus renginiuose ir per asmenines šventes, supažindindama  su nepakartojamu ir vienu populiariausiu Mandinka tautos muzikiniu paveldu – djembe būgnais.

Studija “Afrikos būgnai”suteikė galimybę prisiliesti prie afrikietiškų ritmų bet kokio amžiaus, išsilavinimo, pažiūrų ar nuotaikos žmonėms. Naujas patirtis noriai išbandė ir tauragiškiai.

Skambus ir šiltas vakaras su „Džiazo dienos Tauragėje”!