Liepos 16-ąją skvere prie Tauragės kultūros rūmų demonstruota viena geriausių komedijų nebyliojo kino istorijoje, skambėjo unikalios džiazo improvizacijos.
Nebylus filmas „The General” („Generolas“) yra vaizdingas komedijos šedevras su garsiuoju „akmeninio veido“ Busteriu Keatonu. Šis klasikinis epas apie Pilietinio karo nuotykius buvo sukurtas nebyliojo kino erai artėjant prie pabaigos. Filmo plakatai skelbė: „Meilė, lokomotyvai ir juokai“. 1989 m. „Generolas” buvo įtrauktas į Jungtinių Valstijų Nacionalinį Filmų registrą už „kultūrinę, istorinę arba estetinę reikšmę“. Įtrauktas jis buvo Registro įsteigimo metais, drauge su tokiais filmais kaip „Geriausi mūsų gyvenimo metai“, „Kasablanka“, „Pilietis Keinas“, „Vėjo nublokšti“, „Saulėlydžio bulvaras“.
Filmo metu skambėjo ir Lietuviškos džiazo mokyklos atstovų – perkusijos meistro Arkadijaus Gotesmano ir saksofono virtuozo Petro Vyšniausko 1990 metais susibūrusio dueto „PetrArka“ originalios šiuolaikinės lietuviškos avangardinės improvizacinės muzikos melodijos.
Duetas, surengęs daugybę koncertų tiek Lietuvoje, tiek užsienyje, per šį kūrybinį laikmetį augo ir praturtėjo muzikine prasme, tiek koncertuodami dviese, tiek pakviesdami prisijungti kitus menininkus. 1993 metų pabaigoje duetas išleido pirmąjį lietuvišką šiuolaikinės avangardinės improvizacinės muzikos kompaktinį diską pavadinimu „Lithuania“.
„PetrArkos“ kūryba pasaulyje yra tapatinama su muzikiniu originalumu pasižyminčio lietuviško džiazo skambesiu.
Unikalios džiazo improvizacijos ir viena geriausių komedijų nebyliojo kino istorijoje – vienas iš jaukių ir šiltų „Džiazo dienos Tauragėje” renginių.