Tauragės džiazo festivalis vis plačiau sklinda po Tauragės kraštą. Liepos 21 dieną festivalio ritmai suskambo istorinėje Lauksargių geležinkelio stotyje.Gausiai susirinkę žiūrovai mėgavosi Veronika ChiChi –publikos pamėgtos, šarmingos ir ambicingos džiazo vokalo meistrės koncertu.
Publikai pristatomas “Singer of a 1000 faces” – tai tikro džiazo albumas. Jame Veronika ne tik atskleidžia tūkstantį savo, kaip džiazo vokalistės, veidų, bet ir pasirodo kaip brandi kūrinių autorė ir stipri kvarteto lyderė. Surinkusi vienus geriausių savo kartos džiazo atlikėjų – fortepijono virtuozą Dmitrijų Golovanovą, ilgus metus Amsterdame rezidavusį Augustą Baroną ir Latvijos kontraboso talentą Janis Rubiks – ji surado tobulai tarpusavyje derančių muzikantų kombinaciją. Apie tai byloja ir tas faktas, kad daugumą albumo kūrinių buvo įrašyti iš pirmo dublio. Lengvumas ir polėkis, drąsa ir žaismingumas persmelkia viso albumo muziką, nepriklausomai ar tai būtų Veronikos autoriniai kūriniai, ar meistriškai interpretuojami džiazo standartai, o pačios Veronikos balsas paliečia visas kūno ir sielos “stygas”.
Lengvumas ir polėkis, drąsa ir žaismingumas žavėjo visus, besimėgaujančius jaukiu vakaru Lauksargių geležinkelio stotyje.
#Taurage #TaurageJazz #Tauragejazz2020 #LauksargiuGelezinkelioStotis #TauragesKulturosCentras, #VeronikaChiChi
Linos Buchlickaja Lauciuvienės nuotraukos