Europos paveldo dienos (toliau – EPD) jau tapęs tradicija renginys, Tauragėje vyksta 22-ąjį kartą. Tauragės krašte randama daug molio išteklių, rajono piliakalniuose bei senovės gyvenviečių teritorijose molio tinko bei keramikos dirbinių. Šių metų EPD tema – kultūros paveldas ir edukacija. EPD metu Tauragės krašto gyventojai su rajono istorija susipažino netradiciniu rakursu: pristatyta keramikos istorija, surengti keramikos edukaciniai užsiėmimai. Pagramančio piliakalnis su senovės gyvenviete tapo pagrindiniu akcentu siekiant išsaugoti senąsias tradicijas. Edukacijos buvo organizuojamos kartu su Pagramančio regioninio parko direkcija. Užsiėmimų pradžioje pristatyti Pagramančio piliakalnyje rasti radiniai, aptarta keramikos radimo vieta ir laikmetis. Didelį susidomėjimą sukėlė retas radinys: Romoje kaldinta moneta – sestercija. Moneta atspindi jau tuo metu apylinkėje vykdytus prekybinius ryšius su Romos imperija. Radinio reikšmei pažymėti edukacijos metu buvo gaminami moliniai monetų atspaudai.

Keramikos dirbinių edukacijas sudarė dvi dalys. Pirmojo susitikimo metu, vyko keramikos ir jos istorijos pristatymas. Buvo apžvelgiamos keramikos rūšys, gamybos technologija, gaminami molio dirbiniai. Dalyviai išbandė ne tik molio, bet ir kulinarinio paveldo edukaciją, kurią pristatė Šilalės viešoji biblioteka. Buvo ragaujami Šilalės krašto tradiciniai patiekalai: „Čiulkis“ ir „Meškos šūdukas“. Antrojo susitikimo metu, molio dirbiniai buvo dengiami glazūros sluoksniu bei paruošiami išdegti. Užsiėmimuose dalyvavo dvi skirtingo amžiaus dalyvių grupės: viena sudaryta iš moksleivių, kita iš senjorų.

Vykstant EPD dienoms, rugsėjo 12 d. lankytojai galėjo nemokamai aplankyti Tauragės krašto muziejų „Santaka“. Šis muziejus vienas moderniausių Lietuvoje ir žavi unikaliais eksponatais, susijusiais su Tauragės krašto kultūros istorija, gamta, žmonėmis, yra rengiamos ekspozicijos, parodos.

Rugsėjo 19 d. Skaudvilės krašto muziejus organizavo nemokamą ekskursiją „Skaudvilės žydų takais“. Ekskursijos metu buvo galima susipažinti su Skaudvilės žydų bendruomenę menančiu paveldu ir išgirsti įdomių istorijų apie jų kultūrą.

Tauragės Kultūros centre jau galima apžiūrėti edukacijų metu sukurtų dirbinių parodą.

Šį renginį finansavo Kultūros paveldo departamentas ir Tauragės rajono savivaldybė.