Spalio 1 d. į Tauragės kultūros rūmus susirinko visų Tauragės kultūros centro padalinių ir skyrių darbuotojai, svečiai – minint Tarptautinę  muzikos dieną, surengta tradicinė nominacijų „Metų akimirkos“ įteikimo ceremonija, pagerbti  kultūrai labiausiai nusipelnę tauragiškiai, kolegos, kurių darbai šiais metais buvo ryškiausi.

Visus atvykusius pasveikino bei smagaus vakaro palinkėjo Kultūros centro direktorius Virginijus Bartušis, Tauragės rajono savivaldybės meras Dovydas Kaminskas, kiti laureatams apdovanojimus įteikę svečiai.

Grojant Tauragės kultūros centro lengvosios muzikos orkestrui bei skambant Gabrielės, Marijos bei Jogailės atliekamoms dainoms, į sceną kviesti laureatai ir ilgamečiai kultūros darbuotojai.

Prieš nominacijų įteikimo ceremoniją, tylos minute pagerbtas ir Kultūros centro paveldo tarnybos vadovo Edmundo Mažrimo atminimas. Šio kilnaus žmogaus netektis – didžiulis praradimas visai kultūros bendruomenei.

Tauragės kultūros centro apdovanojimų vakaro „Metų akimirkos“ metu paskelbtos penkios nominacijos, o gausiam būriui kultūros darbuotojų, įteiktos padėkos už ilgametį, aktyvų ir kūrybišką darbą.

Pirmoji nominacija  – „Už nuopelnus kultūrai“. Ją Tauragės rajono savivaldybės meras Dovydas Kaminskas įteikė liaudies teatro režisierei Genovaitei Urmonaitei. Šie metai liaudies teatro kolektyvui – jubiliejiniai. Genovaitė- neatsiejama teatro dalis ir Tauragės kultūros dalis. Ji savo asmeninį ir profesinį gyvenimą tvirtai surišusi su teatru. Jos spektakliai ir ji pati matomi visoje Lietuvoje.

Nominacija „Metų kultūrinis įvykis“ skirta Skaudvilei– mažajai Lietuvos kultūros sostinei. Statulėlę rajono mero pavaduotoja įteikė Skaudvilės kultūros namų kolektyvui ir renginių organizatorei Rasai Bartkuvienei. Skaudviliškiai ypatingai puoselėja savo krašto istoriją ir didžiuojasi savo krašto šviesuoliais. Kartu su vietos bendruomene, mokykla, įgyvendinami įdomūs kultūriniai projektai. Gausėja mėgėjų meno kolektyvų.  Skaudvilėje auga profesionalaus meno prieinamumas. Mažosios kultūros sostinės karūna – tai nuopelnas už ilgą ir prasmingą  darbą.

Nominaciją  „Metų iššūkis“ pristatė bei apdovanojimą įteikė Kultūros centro direktorius Virginijus Bartušis. Šių metų iššūkis – Koronaviruso COVID – 19 pandemija. Statulėlė „Už idėjas bei dinamišką kultūrinę komunikaciją ir sklaidą“ įteikta visuomenės informavimo specialistei  Inesai Vaigauskienei. Kai kovo viduryje dėl karantino sugriuvo kultūros darbuotojų darbai ir planai – Inesa operatyviai su darbuotojais ėmė komunikuoti nuotoliniu būdu. Socialiniuose tinkluose kvietė visuomenę  pamatyti kuo gyvena Kultūros centras visuotinio lūžio laiku. Inesos dėka kultūros centro veikla, darbai tapo plačiai matomi ir girdimi.

Padėkos žodžiai tądien tarti ir kitiems kultūros centro darbuotojams. „ Už iniciatyvas ir gebėjimą operatyviai įvertinti iššūkius“ padėkos įteiktos personalo specialistei Ritai Povilaitienei, vyr. finansininkei Reginai Baranauskienei, vyr. finansininkei Daivai Sirvydienė, ūkvedžiui Jonui Balčinui ir garso operatoriui Jonui Matevičiui.

Šias padėkas lydėjo paslaptinga ir magiška atmosfera. Į sceną lipo ypatingas svečias – Lietuvos iliuzionistas, tarptautinių konkursų nugalėtojas  Antonas Lavrentjevas.

Ketvirtoji nominacija „Metų proveržis“ Tauragės džiazo dienų ir daugelio kultūrinių projektų organizatorius Valdas Latoža įteikė Tauragės kultūros centro jaunimo džiazo orkestro vadovui Arūnui  Rakevičiui. .A.Rakevičius – tai daugybę kūrybinių iniciatyvų turintis žmogus. Per nepilnus dvejus metus Arūnas kartu su kitais mokytojais kantriai ir nuosekliai mokė jaunuosius muzikantus džiazo subtilybių. Orkestras labai aktyviai  koncertuoja Tauragėje. Dalyvauta Tauragės džiazo dienų programoje, džiazo festivaliuose. „Už nuoseklią ir kryptingą  veiklą ugdant jaunuosius džiazo atlikėjus“ padėkos įteiktos orkestro vadovams Jurgitai Stažienei, Tomui Altaravičiui ir Vladislovui Žičkui, ”Už kūrybišką pagalbą ugdant jaunuosius džiazo atlikėjus’’ – Inesai Altaravičienei.

Penktoji nominacija „Kūrybinis aktyvumas ir reikšminga veikla“  skirta projektų vadovei Indrei Zakarauskienei – „Už atsakingumą, profesinį meistriškumą ir sėkmingą projektinę veiklą“. Konkretaus mąstymo. Aktyvi. Žingeidi. Greitai atrandanti būdus išspręsti problemas. Tokiais žodžiais galima nusakyti Indrės asmenybę. Didžiausių pastangų pareikalavęs projektas –  „ Atsinaujinančių energijos išteklių (saulės) panaudojimas Kultūros centro pastate“. Indrė koordinuoja daugybę kultūrinių projektų.

Penktoji nominacija įteikta ir dailininkei Erikai Urbutienei (Už kūrybingą veiklą, gerosios patirties sklaidą ir mokymo programos įgyvendinimą). Prieš metus Erika įsiliejo į Kultūros centro kolektyvą kaip darbšti, atsakinga,  turinti savo nuomonę  kūrybiška darbuotoja. O raktas į kūrybiškumą  – tai noras kažką bandyti, rizikuoti ir pažiūrėti kas iš to gausis. Ji išbandė save animacijos srityje, organizavo mokymus kultūros darbuotojams.  Dideli Erikos darbai gimsta tyliai ir kantriai.

Statulėles įteikė kultūros centro direktoriaus pavaduotoja Rima Bandzinaitė – Latožienė. Padėkos įteiktos ir Styginių ansamblio vadovei  Vaivai Bartušienei ( „Už aktyvią ir kūrybišką veiklą“), folkloro ansamblio”Radasta” vadovei Lijanai Kiltinavičienei ( „Už  nuoseklų  ir nuoširdų darbą populiarinant Tauragės krašto dainas ir šokius), choreografei Almai Rumšienei ( „Už aktyvią koncertinę veiklą), Lengvosios muzikos orkestro vadovui  Mikui Karosui ir orkestro dirigentui Tadui Zakarauskui ( „Už  lengvosios muzikos orkestro koncertų organizavimą netradicinėse erdvėse”), Norkaičių tradicinių amatų ir etnokultūros centro kolektyvui („Už gražias ir veiksmingas iniciatyvas populiarinant etnokultūros tradicijas”) ir kultūros centro budėtojai Adelei Jackienei („Už atsakingą požiūrį į darbą, nuoširdumą, paprastumą ir šiltą šypseną”).

Skambant muzikai, dainoms, įsitraukiant į iliuzionisto magišką pasaulį, visiems padėkota už kūrybą, už muziką, už Kultūrą iš didžiosios raidės!