Filmas „Kaubojus“ šiais metais rodytas Vilniuje, Rygoje, o penktadienį, filmo premjera įvyko Tauragės kultūros centre. Tauragės krašto muziejus „Santaka“ bendradarbiaudamas su „Wide Wings“ spalio 9 d. pristatė tauragiškių kurtą filmą patiems tauragiškiams. Kūrybinėje komandoje dirbo du menininkai iš Tauragės. Režisierius Raimondas Kavaliauskas ir animatorius Martynas Aužbikavičius.

Raimondas sako, kad filmo medžiaga ilgai gulėjo archyvuose, o pagrindinis personažas karts nuo karto iššokdavo jam prieš akis. „Kaubojus buvo tas stiprybės, pozityvo pavyzdys, kurį vis prisimindavau“, – sakė režisierius. – „Nuo pat pradžių mes [past. Wide Wings] turėjome idėją kurti pasaulį keičiančius filmus. Toks turėjo būti ir šis filmas.“ Filmo „Kaubojus“ herojus gyvena ne Amerikoje, o Lietuvoje, raitas joja ne ant arklio, jo transporto priemonė – aštuonių šunų kinkinys. Dokumentinio filmo epicentre vienišas tėvas, auginantis sūnų su negalia. Unikalus herojaus požiūris į gyvenimo sunkumus yra filmo varomoji jėga. Animatorius Martynas, paklaustas apie sukurtą pieštinę filmo dalį, dalijasi, kad čia norėjosi pratęsti gyvenimo džiaugsmo nuojautas, kurias deklaruoja personažas. Kūrybinei komandai „kaubojaus“ sukauptas asmeninis archyvas labai padėjo sukurti dinamišką pasakojimą. „Retai būna, kad žmogus taip dokumentuoja savo gyvenimą,“ – sako Raimondas.

Žiūrovai kūrėjų paklausė, ar bus antra filmo dalis. Apie konkrečius darbus menininkai nekalbėjo, tačiau leido suprasti – idėjos akumuliuojamos.

Filmo „Kaubojus” peržiūras Tauragėje remia Tauragės rajono savivaldybė, partneris – Tauragės kultūros centras.

Tauragės krašto muziejaus „Santaka” informacija ir FB nuotraukos