Tauragės kultūros centras Tautinius metus pamini prasmingai – šiai progai jau netrukus bus išleista knyga ,,Tauragės krašto tautodailė ir amatai “. Dalinamės akimirkomis apie mūsų krašto tautodailininkus bei jų unikalius ir išskirtinius kūrinius.

Tautodailė – tai viena iš trijų liaudies meno dalių, greta liaudies architektūros ir folkloro. Tik tautodailininkų dėka populiarėja tautinio kostiumo, kalvystės, medžio skulptūros sritys. Iš kartos į kartą perduodama patirtis, susiformavusios tradicijos ne tik palaiko tautos gyvybingumą, bet ir parodo pasauliui, kuo esame ypatingi. Tautinis paveldas yra tikras lietuviškas perlas, už kurį turime būti dėkingi tradiciniams amatininkams, savo darbais pasakojantiems apie lietuvių darbštumą, gebėjimą kurti.

Tauragės kultūros centras turėdamas daugiametės patirties puoselėjant tautinį paveldą, amatus ir tautodailę, nusprendė prisidėti prie tautodailės meno sklaidos didinimo įgyvendinant projektą „Tauragės krašto tautodailė ir amatai“.

Knyga atspindės Tauragės krašto talentingų žmonių indėlį į krašto kultūrą.

Projekto metu sudarytas leidinys atskleis Tauragės rajono dabartinės liaudies kūrybos vaizdą. Knygoje publikuojama meistrų kūryba tauragiškiams yra gerai žinoma iš parodų, švenčių bei mugių. Greta tautodailininkų veteranų, jau keletą dešimtmečių žinomų savo darbais ne tik Tauragėje, Lietuvoje bet ir užsienyje – Zenono Radvilo, Genovaitės Digaitienė, Milanos Jaceničienės, Teresės Liekienės, Raimondos Sebeckienės, Reginos Poškienės savo meną pristatys ir jaunesni meistrai – Kęstutis Plyskaitis, Darius Jakaitis, Nerujus Alšauskas ir kiti.

Šio unikalaus projekto tikslas – didinti Tauragės krašto paveldo, istorijos, etnokultūros sklaidą regione, skatinti Tauragės krašto jaunimą domėtis tautodaile, amatais, nematerialiu kultūros paveldu. Projekto metu sudarytas leidinys bus gera pažintinė medžiaga jaunimui, kuriam svarbi krašto ateitis, mūsų kultūra ir tradicijų tęstinumas.

Projektą finansuoja Tauragės rajono savivaldybė. Projektą parengė ir jį įgyvendina Kultūros centras.

VIDEO