Vadovaudamasi išaugusiu sergančiųjų COVID-19 skaičiumi, Sveikatos apsaugos ministerija nuo lapkričio 2 iki lapkričio 8 d. imtinai, Tauragės rajono savivaldybę įtraukė į didžiausios rizikos raudonąją zoną.
Siekiant suvaldyti koronaviruso (COVID-19) plitimą, į raudoną zoną patekusiose savivaldybėse privalo laikytis specialistų rekomendacijų bei nurodymų.
Atsižvelgiant į tarptautinių organizacijų rekomendacijas, šalies savivaldybės pagal epidemiologinius rodiklius yra skirstomi į tris zonas – geltoną, žalią ir raudoną. Šiuo metu į raudonąją zoną įtrauktos 34 šalies savivaldybės, geltonąją – 21, žaliąją – 5.
Operacijų vadovo sprendimą rasite: https://bit.ly/3enkkqX
Savivaldybės vertinamos, atsižvelgiant į tris kriterijus: 14 dienų sergamumo rodiklį 100 tūkst. gyventojų, teigiamų tyrimų procentinę dalį tarp visų tyrimų, atliktų per 7 dienas, ir atvejų, nesusijusių su protrūkiais ar židiniais, procentinę dalį per 7 dienas.
SAM informuoja, kad sprendimai dėl karantino paskelbimo konkrečiose savivaldybėse yra priimami trečiadieniais Vyriausybės posėdyje. Taigi, ar šiose savivaldybėse bus įvestas karantinas, bus sprendžiama lapkričio 4 d.
REKOMENDUOJAMOS ATSKIRŲ SEKTORIŲ COVID-19 LIGOS (KORONAVIRUSO INFEKCIJOS) PREVENCIJOS PRIEMONĖS, KAI SAVIVALDYBĖ PRISKIRIAMA GELTONAJAI ARBA RAUDONAJAI ZONAI: https://nvsc.lrv.lt/uploads/nvsc/documents/files/priedas.pdf