Renginių apžvalgos

2021-02-10 Tauragės kultūros centras kviečia švęsti Lietuvos Valstybės atkūrimo šventę

By 2021 11 vasarioNo Comments

Valstybingumo simbolis – trispalvės puošia miesto gatves. Tauragės kultūros centras, jungdamasis prie gražios iniciatyvos, taip pat pasipuošė Lietuvos vėliavomis, juk netrukus – viena didžiausių mūsų šalies švenčių – Vasario 16 – oji, Lietuvos valstybės atkūrimo diena.

Dėl pandemijos koncertų ir viešų minėjimų teko atsisakyti, tačiau šventė tikrai įvyks ir internetu atkeliaus į kiekvienus namus, į kiekvieno širdį. Šių metų Lietuvos valstybės atkūrimo šventės tema – valstybingumo simboliai, kurie mums primins apie šalies istoriją jungiantį laiką. Vasario 16 – oji tradiciškai prasidės šventomis mišiomis už Tėvynę Lietuvą. 12 val. mišios bus tiesiogiai transliuojamos Tauragės Švč. Trejybės bažnyčios YouTube paskyroje.

12 val. eiti Lietuvos Nepriklausomybės keliu taip pat pakvies viktorina, skirta šiai, iškiliai datai paminėti. Viktorina, kurią organizuoja centro savanorės, vyks Zoom platformoje. Dėl riboto dalyvių skaičiaus būtina išankstinė registracija, kuri iki vasario 15 dienos vyksta kultūros centro socialinio tinklo Facebook paskyroje. Linksma, nuotaikinga jaunimo viktorina kiekvienam dalyviui padės išsiaiškinti, ką žinome apie Lietuvos ir Tauragės istoriją. Kartu tai – puikus bei naudingas laisvalaikio praleidimo būdas.

16 val. Tauragės kultūros centras Jus pakvies į virtualų muzikinį pasakojimą – ekskursiją „Šviesą nešantys“. Visi kartu pakeliausime Tauragės istorinių paminklų keliu, sužinosime tai, ko galbūt nežinojome, išgirsime tai, ko galbūt negirdėjome. Juk taip dažnai miesto gatves, paminklus ir statinius priimame kaip savaime suprantamą dalyką, net nepagalvodami, kiek istorijos jie mena. Kelionės po Tauragę metu mus lydės ne tik pasakojimai, bet ir skambanti klarneto, smuiko, kauklių muzika. Tad Valstybės atkūrimo dieną kviečiame keliauti laiku!

Šventinę dieną vainikuos muzikos ir šviesų instaliacijos tiesioginė transliacija Tauragės kultūros centro Facebook paskyroje. Visagalis laikas jungia ir tolimą praeitį ir ateitį. Ta jungtis gali būti šviesa – ryški kaip mūsų trispalvė. Tauragės rajono savivaldybės pastatas ir Kultūros rūmai pasipuoš šventiškomis šviesų instaliacijomis. Trispalviai šviesų motyvai atsikartos ir ant paminklo Kęstučio apygardos partizanams Bažnyčios skvere, ant V. Kudirkos paminklo J.V. Kalvano parke bei ant V. Putvinskio paminklo prie Kultūros rūmų. Pagrindinė muzikos ir šviesų instaliacija vyks prie Kultūros rūmų. 30 min. truksianti programa žavės ne tik išskirtinėmis projekcijomis, bet ir muzikiniais pasirodymais. Šventinę nuotaiką, laikantis visų saugumo reikalavimų, kurs choras „Glorija”, dainų ir šokių ansamblio „Jūra” šokėjai, dainuos Gabrielė Nausėdaitė, Jogailė Tutlytė ir Marija Kuperskytė. Sveikins L R Seimo nariai Aušrinė Norkienė ir Romualdas Vaitkus bei Tauragės rajono savivaldybės meras Dovydas Kaminskas. Kviečiame kartu švęsti Lietuvos valstybės atkūrimo dieną.