Vasario 16-ąją Lietuva šventė laisvę – prieš 103 metus paskelbtą Nepriklausomybės atkūrimo dieną. Viktorinomis, virtualiais minėjimais, šventėmis šią datą minėjo ir Tauragės kultūros centras. Dėl pandemijos šventė į kiekvienus namus, į kiekvieno širdį keliavo internetu.

Šių metų Lietuvos valstybės atkūrimo šventės tema – valstybingumo simboliai, kurie mums priminė apie šalies istoriją jungiantį laiką. Vasario 16 – oji tradiciškai prasidėjo šventomis mišiomis už Tėvynę Lietuvą.

Eiti Lietuvos Nepriklausomybės keliu kvietė ir viktorina, skirta šiai, iškiliai datai paminėti. Viktorina, kurią organizavo centro savanorės, kiekvienam dalyviui padėjo išsiaiškinti, ką žinome apie Lietuvos ir Tauragės istoriją. Kartu tai – puikus bei naudingas laisvalaikio praleidimo būdas.

Dovana ne tik tauragiškiui ir virtualus muzikinis pasakojimas – ekskursija „Šviesą nešantys“. Kviesta pakeliauti Tauragės istorinių paminklų keliu, sužinoti tai, ko galbūt nežinojome, išgirsti tai, ko galbūt negirdėjome. Juk taip dažnai miesto gatves, paminklus ir statinius priimame kaip savaime suprantamą dalyką, net nepagalvodami, kiek istorijos jie mena. Kelionės po Tauragę metu mus lydėjo ne tik pasakojimai, bet ir skambanti klarneto, smuiko, kauklių muzika. Tad Valstybės atkūrimo dieną kviesta keliauti laiku!

VIDEO

Šventinę dieną vainikavo muzikos ir šviesų instaliacijos tiesioginė transliacija Tauragės kultūros centro Facebook paskyroje. Visagalis laikas jungia ir tolimą praeitį ir ateitį. Ta jungtis gali būti šviesa – ryški kaip mūsų trispalvė. Tauragės rajono savivaldybės pastatas ir Kultūros rūmai pasipuošė šventiškomis šviesų instaliacijomis. Trispalviai šviesų motyvai atsikartojo ir ant paminklo Kęstučio apygardos partizanams Bažnyčios skvere, ant V. Kudirkos paminklo J.V. Kalvano parke bei ant V. Putvinskio paminklo prie Kultūros rūmų.

Pagrindinė muzikos ir šviesų instaliacija vyko prie Kultūros rūmų. Įspūdinga programa žavėjo ne tik išskirtinėmis projekcijomis, bet ir muzikiniais pasirodymais. Šventinę nuotaiką, laikantis visų saugumo reikalavimų, kurė choras „Glorija”, dainų ir šokių ansamblio „Jūra” šokėjai, dainavo Gabrielė Nausėdaitė, Jogailė Tutlytė ir Marija Kuperskytė. Sveikino L R Seimo nariai Aušrinė Norkienė ir Romualdas Vaitkus bei Tauragės rajono savivaldybės meras Dovydas Kaminskas.

VIDEO

Ačiū visiems kartu šventusiems Lietuvos valstybės atkūrimo dieną.