Puoselėjantis savo tautos ir savo krašto kultūros tradicijas, ugdantis meilę tautinei muzikai Žemaitijos ir Klaipėdos krašte kasmet rengiamas, jau tradiciniu tapęs tautinės muzikos ansamblių ir orkestrų festivalis „Trimitatis“ penktadienį vyko mūsų mieste.
Koncertas „Skambėkime Lietuvai“ buvo skirtas Valstybės dienai paminėti.
Tautinių instrumentų orkestras „Trimitatis“ susikūrė 2019 metų pavasarį Klaipėdoje. Kolektyvą įkūrė ir jam vadovauja Algytė Merkelienė. Orkestro vyriausias dirigentas – Vytautas Tetenskas. Klaipėdos krašto profesionalūs instrumentalistai – pedagogai ir gabiausi jų mokiniai – Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakulteto studentai, Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijos bei Vakarų Lietuvos miestų meno ir muzikos mokyklų moksleiviai. Orkestro instrumentarijus – tipiški tradiciniai bei tobulinti lietuvių liaudies instrumentai: kanklės, birbynės, lamzdeliai, skudučiai, ragai, skrabalai, tabalai ir kt. Pagrindinis kolektyvo kūrybinis tikslas – išsaugoti charakteringas žanro savybes ir tautiškumo bruožus išryškinant natūralius instrumentų registrus bei spalvas. Orkestro repertuare yra tiek tradicinių instrumentinių pavyzdžių, tiek orkestrinių autorinės kūrybos kūrinių. Koncertinėje programoje taip pat skamba atskirų vienarūšių
instrumentų ansamblių atliekami kūriniai.
Tauragės kultūros centre liepos 2 dieną orkestro koncerte „Skambėkime Lietuvai“, skirtame Valstybės dienai skambėsjoValentino Bagdono, Algimanto Bražinsko, Jurgio Gaižausko, Anatolijaus Lapinsko, Alvydo Remėsos, Jono Švedo kūriniai. Koncerte taip pat dalyvavo Tauragės kultūros centro Norkaičių tradicinių amatų ir etnokultūros centro tradicinių kanklių ansamblis (vadovė Jolanta Kažukauskienė ir Tauragės muzikos mokyklos tradicinių kanklių ansamblis (vadovė Laimutė Rudminienė).
Festivalio pavadinimas „Trimitatis“ atspindi šios šventės paskirtį: skelbti – trimituoti apie liaudies instrumentinės muzikos šventę vis kitame pamario krašto mieste.