Pasilinksminti, pabendrauti, pasportuoti, pažvejoti bei pasimėgauti įvairia koncertine programa šį savaitgalį visus kvietė Trepų ir Batakių kraštas.
Tradicinė Trepų kaimo bendruomenės šventė ,,Šakomis į dangų, šaknimis į žemę‘‘ prasidėjo nuo ankstyvo ryto – 8 val. žvejai pradėjo žūklę! Pirmąją žuvį sugavo vienintelė varžybose dalyvavusi mergina, žvejė Teodora! Kol dalyviai žvejojo, išvirta ir ragauta gardi žuvienė.
Pasibaigus žvejybai skirtam laikui, buvo pasvertas laimikis ir išsiaiškinti nugalėtojai.
Ne mažiau azarto būta ir krepšinio varžybose – vyko krepšinio turnyras 3×3, kuriose dalyvavo 6 komandos.
Smagioje šventėje skambėjo vokalinių ansamblių, liaudiškos muzikos kapelų pasirodymai, koncertavo Ona Kolobovaitė ir Egidijus Bavikinas.
Šventiška nuotaika, bendravimas, draugiški pasikalbėjimai, bendruomenės pirmininkės Jolantos Skrodenienės ir visų šventės organizatorių šiltas atvykstančiųjų sutikimas, džiugino kiekvieną šventės dalyvį.
Ne mažiau smagaus šurmulio būta ir Batakiuose. Aktyviai dalyvauta Batakių Šv. Onos atlaiduose bei visą dieną vykusioje kraštiečių šventėje ,,Ona ir vėl kviečia grįžti į tėviškę’’.Džiaugiamės ne tik šio krašto nuostabia ir išpuoselėta aplinka bei tradicijomis, tačiau ir garbingais, kūrybiškais kraštiečiais.
Sveikinant visas Onas bei Onutes su vardo diena, dėkota ir Batakių bendruomenei bei jos pirmininkei Ritai Grinienei už gražią šventę, šiltą priėmimą ir smagų laiką kartu. Smagioje šventėje – batakiškės Justinos Šemeklienės darbų paroda, liaudiškos muzikos kapelos, Skaudvilės choro, atlikėjos ir dainų autorės Gabijos Alaknavičiūtės pasirodymai, Laisvos koncertas bei baigiamieji šventės akordai su muzikantu Robertu.
Švenčių metu veikė ir nemokamos pramogos vaikams.
Ačiū Tauragės kultūros centro padaliniams, bendruomenių nariams, pirmininkams ir visoms organizacinėms komandoms už gražias šventes ir smagų savaitgalį!

Švenčių organizatorių ir dalyvių nuotraukos