Savaitgalį daug veiksmo ir šurmulio netrūko Skaudvilėje – čia surengta miesto šventė. Nuo pat ryto vyko plūdinės meškerės žvejybos varžybos, varžėsi tinklininkai, futbolininkai, diskgolfo, smiginio ir stalo teniso mėgėjai, vyko ekstremalaus sporto pasirodymai.

Visą dieną buvo galima apsilankyti Skaudvilės krašto muziejuje ir A. Čepausko dailės galerijoje, čia pristatyta paroda „XIX a. pab.–XX a. pr. spausdinimo mašinėlės ir ryšio priemonės“. Vaikai galėjo pasiausti batutų parke ir interaktyvioje žaidimų erdvėje su paršiuku Čiuku, Karlsonu ir VDC „Draugystės ratas“. Netrūko ir muzikos: surengtas – „Mamų ir dukrų kvarteto“ koncertas, festivalis „Jaunasis talentas 2021“, respublikinis muzikos grupių festivalis „Alio, talentai!“.Po intensyvių dienos veiklų buvo aukojamos Šv. Mišios už Skaudvilės krašto žmones. Skaudvilės krašto muziejaus ir bibliotekos kiemelį aplankė kunigas Alvydas Bridikis ir brolis Astijus Kungys.

Nuotaikingoje šventėje susirinkusius linksmino grupė „2kvėpavimas“ bei Natalija Bunkė. Vidurnaktį dangų nušvietė fejerverkai.

Linksmybės tęsėsi ir sekmadienį: nuo pat ryto šurmuliavo tautodailininkų mugė, amatų dirbtuvėlės, o nuo vidurdienio kvietė ir teatralizuotas bendruomenių ir įstaigų turgus. Skaudvilės miesto šventėje turgaus dieną kiekvienas prekeivis, miestelėnas ir svečias buvo maloniai sutiktas ir pavaišintas, čia vikriai sukosi šeimininkės ne tik iš Skaudvilės, bet ir svečių kraštų.

Buvo galima pasidairyti po tapybos darbų parodą, skirtą poeto Vytauto Mačernio metams ir po Skaudvilės gimnazijos moksleivių plenerą „Menų zomatas“, šventėje veikė akmens juvelyriškos dirbtuvės. Smagi pramoga – jodinėjimas žemaitukų veislės žirgu.

Sekmadienį vyko ir Šv. Mišios (suma) už Skaudvilės kraštą ir jo žmones, Šv. Kryžiaus išaukštinimo atlaidai.

Šventę vainikavo svečių sveikinimai, Skaudvilės krašto choro programa, Pagėgių rajono sav. kultūros centro Natkiškių kultūros namų kapelos „Vaivorykštė” (vad.V.Armonas) pasirodymai, respublikinė liaudiškų kapelų šventė „Aleksynė“ ir Žilvino Žvagulio koncertas.

Šventės akimirkas užfiksavo būsimoji mažoji Lietuvos kultūros sostinė’2022- Nemakščiai, Bronislovas Ambrozas, šventės organizatoriai ir kiti šventės dalyviai.

NUOTRAUKOS