Šeštadienį Tauragės kultūros rūmuose 65 metų sukaktį šventė vienas seniausių meno kolektyvų ne tik Tauragėje, bet ir visoje šalyje – Tauragės kultūros centro dainų ir šokių ansamblis „Jūra“. Į šventinį koncertą kolektyvas sukvietė buvusius ir esamus „Jūros“ ansamblio dalyvius ir gerbėjus.

Be šio ansamblio šiandien sunkiai įsivaizduotume kultūrinį gyvenimą Tauragėje. Daugiau kaip pusę amžiaus gyvuojantis, visokiausių išbandymų, pakilimų ir nuosmukių užgrūdintas ir dabar gražią sukaktį švenčiantis meno mėgėjų kolektyvas įrėžė labai gilią vagą Tauragės kultūros istorijoje ir liks joje visiems laikams.

Atvyko ir sveikino kolektyvą daug svečių – rajono meras Dovydas Kaminskas, Seimo narys Romualdas Vaitkus, ansamblio „Lietuva” meno vadovas Giedrius Svilainis, kultūros centro direktorius, buvęs šio ansamblio kapelos ir ilgametis meno vadovas Virginijus Bartušis. Į koncertą su savo vokaliniu kolektyvu iš Kauno atvyko garbinga viešnia, ansamblio „Jūra” įkūrėja 1956 metais Nijolė Jautakienė, koncertą praturtino garsus skrabalų virtuozas Regimantas Šilinskas, klarnetininkas Gustas Leskauskas, šoko „Jūros” veteranai, taip pat buvę šokėjai, o dabar studentai, sveikinimo žodžius atsiuntė ilgametė baletmeisterė Birutė Sagatauskienė… Buvo daug gražių, įspūdingų akimirkų, sveikinimo žodžių ir daugybė pakilios, šventiškos nuotaikos, padėkų vadovams ir dalyviams, gėlių, šventinių pyragų, ovacijų, jaudulio, aistros.

Prisiminta ansamblio istorija, pagerbti buvę ir esami vadovai, palinkėta ilgų, kūrybingų ir sėkmingų metų.

AČIŪ už gražios istorijos kūrimą, tęsimą, dalyvavimą šventėje ir gerą nuotaiką.

NUOTRAUKOS