Kovo 11-oji – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena. Minime 32-ąjį Laisvės pavasarį.
Miestas pasipuošė trispalvėmis ir karinę agresiją patiriančios Ukrainos vėliavomis. Tauragės Švč. Trejybės bažnyčioje aukotos Šv. Mišios už Lietuvą ir jos žmones, kviesta pabūti mintimis su visa ukrainiečių tauta.
Tauragės kultūros rūmuose pristatyta dailininkės, keramikės Irenos Šliuželienės kūrybos darbų paroda „Daina rankoms“.
„Iš rankų išbyra mūsų istorinė atmintis – pastatytais miestais, išaugintais sodais, išrašytais raštais, neįtikėtinais laimėjimais ir žiauriausiais karais. Ranka – visa griaunanti, ranka – kurianti, ranka – glostanti sergančią širdį“,- pristatydama eksponuojamus darbus teigė parodos autorė Irena Šliuželienė.
Parodą galite apžiūrėti iki balandžio mėnesio.
LAISVĖS ALĖJA – koncertas, kvietęs tauragiškius bei miesto svečius kartu minėti Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną.
Lietuva gerai pažįsta Laisvės jausmą. Šiuo jausmu dalintasi ir koncerte LAISVĖS ALĖJA – tai nuostabi muzika, netikėti pašnekovai ir jaudinančios istorijos. Pasaulio įvykių kontekste gerai žinomi kūriniai įgavo kitokią prasmę, emociją, transliavo kitokią žinutę.
Šventinis renginys pradėtas Tautiška giesme ir Ukrainos himnu, kuriuos kartu su Tauragės kultūros centro lengvosios muzikos orkestru atliko „Jūros“ choras. Žuvusiųjų atminimas pagerbtas tylos minute, palinkėta stiprybės Ukrainai ir jos žmonėms.
Jautriai nuskambėjo kartu su orkestru atliekami smuikininkės iš Ukrainos Miroslava Katarovič kūriniai. Miroslava Katarovič – Kijevo muzikos ir teatro akademijos docentė, nusipelniusi Ukrainos artistė, ansamblio ARTECHANA įkūrėja, orkestro KREMERATA BALTICA smuikininkė. Jos likimas tapo nenuspėjamas kaip ir tūkstančių ukrainiečių.
LAISVĖS ALĖJOJE skambėjo puiki Tauragės kultūros centro lengvosios muzikos orkestro muzika (vadovas Mikas Karosas, dirigentas Tadas Zakarauskas), Tauragės dainų ir šokių ansamblio „Jūra“ choro atliekami kūriniai (vadovė Edita Bartkienė), dainavo Giedrė Norvaišaitė ir Ričardas Banys. Renginį vedė Vytautė Sudeikienė.
Mintimis apie laisvę, nepriklausomybę, praeities įvykius, šių dienų aktualijas dalinosi tremtinių, jaunimo atstovai, kiti šventės svečiai (kalbino Rūta Karmazinaitė).
Stiprybės, vienybės linkėjo ir Tauragės rajono savivaldybės meras Dovydas Kaminskas, kiti svečiai.
Baigiantis šventiniams akordams, padėkota kolektyvams, jų vadovams, šventės organizatoriams ir dalyviams. Palinkėta mylėti savo šalį, kalbą, puoselėti kultūrą, tradicijas, o svarbiausia – branginti ir saugoti Laisvę.
Būkime vieningi ir šiandien – išvien su Ukrainos Tauta.
Jautriai nuskambėjo smuikininkės iš Ukrainos Miroslavos Katarovič kartu su orkestru atliekama melodija, skirta Ukrainai ir narsiems šio krašto žmonėms.