Tauragėje 2022 m. birželio 3 d. vyks Tauragės apskrities dainų šventė. Vis intensyviau vyksta ir šventės pasiruošimo darbai.
Kovo 22 -ąją Tauragės kultūros rūmuose surengtame meno kolektyvų vadovų susitikime sudėti dar aiškesni šventinės programos akcentai. Jau aiškūs pagrindiniai išskirtinės šventės prioritetai, šventės pavadinimas, programa. Numatytos artimiausių susitikimų, kolektyvų repeticijų datos, derinamas pasirodymų laikas.
Apskrities dainų šventei šiemet suteiktas praeitį ir dabartį jungiantis pavadinimas „Karšuvos žemės vaikai“. Šventė suburs kelis tūkstančius dalyvių – šiuolaikinio ir liaudies šokio šokėjus, folkloro kolektyvus, pučiamųjų orkestrus, chorus ir vokalinius ansamblius. Būsimos šventės režisierius – Gintaras Zareckas.
Susitikimo metu patikslinta šventinė programa, kūriniai, dalyvių skaičius, šventės eiga, kiti meniniai ir techniniai klausimai. Akcentuota, kad, renkant ir derinant kūrinius, siekta, jog įvairių žanrų atlikėjai papildytų vienas kitą, šventėje į bendrą, vieningą visumą susipintų šokiai, muzika ir daina. Į 515-ąjį miesto jubiliejų įsiliesianti Tauragės apskrities dainų šventė atspindės mūsų krašto kultūrinę-etninę tapatybę.
Pirmoji Tauragės apskrities dainų šventė, kurioje dalyvavo Eržvilko, Skaudvilės, Kvėdarnos, Laukuvos, Šilalės, Žemaičių Naumiesčio, Žygaičių, Gaurės ir Tauragės saviveiklininkai, daugiausia moksleiviai, buvo surengta dar 1946 m. Vėliau rajono ar regioninės šventės buvo rengiamos su pertrūkiais, atgavus nepriklausomybę 2004 m. Šilalėje įvyko pirmoji Tauragės apskrities dainų šventė. 2007-aisiais ji surengta Tauragėje, 2009-aisiais – Jurbarke.
Atsiradus Tolygios kultūrinės raidos programai imta galvoti apie galimybę atnaujinti Tauragės apskrities dainų švenčių tradiciją. 2019 m. rugsėjo 17 d. Tauragėje įvyko pirmasis Tauragės apskrities kultūros centrų vadovų ir darbuotojų sąskrydis, kurio metu buvo priimtas vieningas sprendimas vėl surengti apskrities dainų šventę, taip prisidedant prie dainų švenčių tradicijų išsaugojimo.
Šventė, turėjusi įvykti 2020 m., dėl susidariusios ekstremalios situacijos šalyje nukelta į 2022 metus ir vyks Tauragėje birželio 3 d.
Sklandžiai vyksta paruošiamieji darbai, kad visi kartu sukurtume šventę, kuri burtų ir džiugintų visus!
Iki susitikimo birželio 3 d. Tauragės apskrities dainų šventėje „Karšuvos žemės vaikai“!