Penktadienį kultūros ministras Simonas Kairys viešėjo Tauragėje, kurioje trijų dienų kultūrinių, edukacinių ir pramoginių renginių programą vainikavo Tauragės apskrities Dainų šventė. Prieš jos atidarymą ministras S. Kairys bendravo su Tauragės kultūros bendruomene,  su savivaldybės vadovais aptarė miestui ir regionui svarbius kultūros klausimus, vietos kultūros įstaigų veiklą.
Apžiūrėjęs miesto erdves, vakare kultūros ministras pasveikino Tauragės regiono Dainų šventės „Karšuvos žemės vaikai“ dalyvius.
„Daina ir šokis yra laisvė. Prieš tris dešimtmečius jie mums padėjo įkurti Dainuojančios revoliucijos laužą ir išskleisti laisvės sparnus, o imperinis blogis atsitraukė. Prisidedame kuo galime, kad šį kartą  tiesos ir laisvės ugnyje blogis būtų sunaikintas amžiams, be jokios galimybės atgimti“,  – kalbėjo S. Kairys, dėkodamas visiems, puoselėjantiems gyvąją dainų švenčių tradiciją.
Pasak ministro, 2023-aisais Lietuvos kultūros sostine tapsianti Tauragė dar labiau įsitvirtins kaip savo istorija besididžiuojantis miestas su kultūriškai aktyvia bendruomene ir kūrybišku jaunimu. Po ilgos pertraukos vykstanti dainų šventė – tarsi preliudija prieš Tauragei užsidedant Lietuvos kultūros sostinės karūną. Tai neabejotinai ryškus kultūros įvykis, atspindintis šio krašto savastį ir jungiantis visų kartų žmones.
Kartu su S. Kairiu Tauragėje viešėjo jo patarėjas Sigitas Šliažas.