Šiemet festivalį„Džiazo dienos Tauragėje” pradėjo iš mūsų krašto kilusi, tačiau šiuo metu Airijoje gyvenanti Raimonda Masiulytė Ramchurn, kuri kartu su kontrabosistu Vyčiu Navinsku, pianistu Andrėjumi Polevikoj bei būgnininku Augustu Baronu kvietė pasiklausyti lietuviškos ir airiškos folk bei tradicinio džiazo muzikos, apjungtos į programą „Sakmės iš užjūrio“.

O jau liepos 1 dieną, 18 valandą, į skverą prie Tauragės kultūros rūmų, geros muzikos kvietė klausytis Tauragės kultūros centro Lengvosios muzikos orkestras.

Na, o šeštadienį, jau nuo 15 valandos džiazo muzikos mylėtojai pakviesti į parką prie „Bangos“. Tądien buvo galima išgirsti Tauragės kultūros centro džiazo orkestrą, Jurbarko kultūros centro jaunimo bigbendą „Jada“, LMTA Džiazo ir Populiariosios muzikos ansamblį, S. Šimkaus konservatorijos saksofonininkų kvartetą ir svečius iš dviejų uostamiesčių – Klaipėdos ir Odesos – apsijungusius į vieną kolektyvą „The Bleach Band”.

Vakarop tame pačiame parke muzikos gurmanų laukė fantastiškas Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų orkestro ir atlikėjos Kristinos Jatautaitės pasirodymas. Klausytojai išgirdo XX a. vidurio ikonos Marilyn Monroe dainas bei to laikmečio kūrinius, sujungtus programoje „Marilyn Monroe laikas“.

Na, o šeštadienio ir trijų dienų geros muzikos maratoną užbaigė tauragiškiams puikiai pažįstami Virgilijus Jutas ir „Blues Makers“.

Beje, visi trijų dienų koncertai – nemokami.

NUOTRAUKOS