Liepos 6-ąją – Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) ir Tautiškos giesmės dieną visi pasaulio lietuviai tradiciškai jau 14-ą kartą kartu sugiedojo valstybės himną – „Tautišką giesmę“.

Tauragėje ši diena pradėta minėti popiet – Pilies aikštėje mažųjų laukė batutų zona. Tauragės krašto muziejuje „Santaka“ pristatyta kraštiečio menininko Alfonso Čepausko paroda „Mūsų karaliai“, muziejininkai šventės proga kvietė nemokamai aplankyti ir kitas muziejaus ekspozicijas.

Prieš giedant himną Pilies aikštėje vyko dainų ir šokių ansamblių koncertas „Supinsim pynę iš šokių ir dainų“ – pasirodė svečių iš Telšių kolektyvas „Mastis“, ansamblis „Aukštaitija“ iš Švenčionių, džiugino ir tauragiškių dainų ir šokių ansamblis „Jūra“.

21 val. tauragiškiai ir svečiai sustojo giedoti „Tautiškos giesmės“. Po jos Pilies aikštėje vėl sukosi šokėjų poros ir koncertavo Martynas Kavaliauskas su gyvo garso grupe.

„Tautiška giesmė“ giedota ir kaimų bendruomenėse – Vaitimėnuose, Lomiuose, Trepuose, Skaudvilėje, Tauruose, Dacijonuose, Šakvietyje, Lomiuose, Mažonuose, Pagramantyje, Batakiuose, Stragutėje ir kitur. Kai kurios bendruomenės rinkosi ne tik pabūti kartu ir su giedoti himną, bet ir žiūrėjo kino filmus, rengė dviračių žygius, sodino medelius, vaišinosi sriuba.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Tauragės rajono savivaldybė

VIDEO

NUOTRAUKOS

NUOTRAUKOS