Rugpjūčio 23-ioji – Baltijos kelio diena 🇱🇹🇱🇻🇪🇪 , rugpjūčio 24-oji – Ukrainos nepriklausomybės diena.🇺🇦
Tauragės kultūros centras, kviesdamas kartu paminėti šias datas sukūrė bei centro prieigas papuošė instaliacija PASĖDĖK SU LAISVE.
Taip pat įgyvendina projektą LAISVĖS TRILOGIJA, kurį finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Tauragės rajono savivaldybė
1989 m. rugpjūčio 23 d. Lietuvos, Latvijos, Estijos šalių žmonės ėjo, važiavo, skubėjo tiesti Baltijos kelią į Laisvę. Jie oriai, garbingai ir taikiai stovėjo už Laisvę, parnešė ją į kiekvienus namus ir dabar ji sėdi šalia mūsų. Kasdien. Šalia.
Rugpjūčio 24 – oji Ukrainos nepriklausomybės diena… 31 -asis Laisvės rugpjūtis Ukrainoje verčia krūpčioti, kartais atima žadą, kartais nurieda bejėgiškumo ašara. Kada ukrainiečių tauta galės ramiai švęsti savo šalies Nepriklausomybę? Kada jų šalies Laisvė sugrįš į namus ir jaukiai įsitaisys ant kėdės, kad pasikalbėtų? Mes tikim, kad Laisvė – tai laimė ir ramybė, kuri nepamatuojama, o patiriama širdimi.
Instaliaciją sudaro keturios kėdžių grupės, kurios atspindi Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Ukrainos šalių vėliavų spalvas.🇱🇹🇱🇻🇪🇪
Rugpjūčio 23 d. 18 val. kviečiame prie Tauragės kultūros rūmų kur skambant SAULIAUS PETREIKIO TRIO ir bus pristatoma instaliacija Baltijos keliui PASĖDĖK SU LAISVE.

Instaliacijos idėjos autorė Algima Juščiuvienė.
Instaliaciją kūrė Areta Didžionienė

NUOTRAUKOS