Šiandien, rugpjūčio 23-ąją, minint Baltijos kelio dieną, startuoja Kultūros centro projektas – Trilogija LAISVĖS SPALVOS. Pirmoji trilogijos dalis apie Muziką, kuri kviečia vienybei.

Šį vakarą mes turime ypatingus svečius – Sauliaus Petreikio grupę, kuri kvietė pasinerti į įvairių muzikos instrumentų ir sąskambių jūrą, o gal net vandenyną.
Rugpjūčio 23 -oji projekto startui pasirinkta neatsitiktinai. Tai Baltijos kelio diena. Prieš 33 metus lietuviai, latviai ir estai sukūrė, suorganizavo ir įgyvendino analogų pasaulyje iki šiol neturinčią VIENYBĖS MANIFESTACIJĄ. Nuo Vilniaus iki Rygos, iki Talino nusidriekė rankų, širdžių grandinė.
Šis vakaras dedikuojamas visiems Tremties, Sąjūdžio, Baltijos kelio žmonėms…Visiems, kuriems žodis Laisvė nėra tik šiaip žodis – dėl jo buvo vienaip ar kitaip maištauta, prieštarauta, eita prieš prieš srovę, prieš sistemą.
Net blogiausiame sapne negalėjome pagalvoti, kad istorija, kuri mena žiauriausius išgyvenimus praeityje, gali kartotis šiandien – XXI amžiuje. Todėl besiklausant muzikos kviesta mintimis pabūti su taip drąsiai ir stipriai savo žemę mylinčia ir ne tik savo žemę ginančia Ukrainiečių tauta.

Rytoj – rugpjūčio 24 -ąją Ukrainos nepriklausomybės diena. Norisi pasveikinti, ir palinkėti jiems giedro dangaus, savų jaukių ir nesugriautų namų, ramybės… Skambant Sauliaus Petreikio ir grupės muzikai, linkit stiprybės, įgyvendinant projektą LAISVĖS TRILOGIJA.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Tauragės rajono savivaldybė.

Antrasis projekto renginys planuojamas spalio 25 d., kuomet minėsime Lietuvos Konstitucijos 30- metį. Jis bus apie Laisvės žinutę simboliuose.
Trečiasis LAISVĖS TRILOGIJOS renginys lapkričio mėn. pakvies į parodą apie Žmones kūrusius Lietuvą.

NUOTRAUKOS