Paskutinį vasaros savaitgalį Švenčionių rajone, Kaltanėnų ugdymo ir turizmo centre, vyko kūrybinė stovykla „Menas jungia mus”, kurioje dalyvavo Tauragės dainų ir šokių ansamblio „Jūra” bei Švenčionių dainų ir šokių ansamblio „Aukštaitija” nariai. Pakeliui į Švenčionis aplankytas ir Mindūnų apžvalgos bokštas. Projektas puikiai pavyko – užsiėmimai, repeticijos, šokiai, diskusijos, pakaitos, įvairios veiklos gryname ore suvienijo stovyklos dalyvius.
Jau pirmą dieną ansamblių jaunimas turėjo kūrybinių improvizacijų užsiėmimus su charizmatiška Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos choreografe Renata Grigianeciene, o vėliau šokėjai – tautinio šokio trenažą su dainų ir šokio ansamblio „Aukštaitija” choreografe Agne Paulavičiene.
Antra diena buvo labai darbinga: su šokėjais dirbo Vilniaus ansamblio „Pynimėlis” choreografas Edgaras Suprunas, kapelos repetavo kartu su savo vadovais Tomu Altaravičiumi ir Virginija Beržinskiene, o su jungtiniu choru dirbo vadovės Edita Bartkienė ir Jolita Budrytė-Abromavičienė.
Trečiąją stovyklos dieną aplankytas Ladakalnis, Ginučių malūnas ir Sirvėtos regioninio parko lankytojų centras.
Stovyklos ,,Menas jungia mus” dalyviai išsiskirstė puikiai pailsėję, pasikrovę teigiamos energijos ir noro kurti, tobulėti ir dalintis. Atsisveikinant sutarta, kad tai tik ansamblių draugystės ir darbo pradžia. Už priėmimą ir nuostabiai praleistą darbo ir poilsio stovyklos laiką nuoširdus AČIŪ dainų ir šokių ansamblio „Aukštaitija” choreografei Jolantai Razmienei, stovyklos organizatoriams, partneriams ir visiems dalyviams. Už paramą AČIŪ Tauragės kultūros centrui.

NUOTRAUKOS