Eidamas 81-uosius gyvenimo metus, amžino poilsio iškeliavo Tauragės garbės pilietis, aktorius, buvęs kultūros darbuotojas, savivaldybės tarybos narys Pranas Dirginčius.

1977 m. P. Dirginčius pradėjo meno saviveiklos aktoriaus karjerą, už vyro vaidmenį mėgėjiškuose teatrų konkursuose ne kartą pelnė prizus.

Pranas Dirginčius ne tik ilgus metus vaidino Tauragės liaudies teatre, vedė įvairius kultūrinius renginius, bet ir Tauragės vardą garsino automobilių sporte. 1966 m. pradėjo lenktyniauti kartingo trasose. 1974 m. tapo absoliučiu Lietuvos automobilių ralio čempionu. Sėkmingai įveikė jubiliejinio šešiasdešimtmečio automobilių ralio „Aplink Lietuvą“ trasą ir tarptautinio ralio, skirto Kastyčiui ir Arvydui Girdauskams atminti, „Kauno ruduo“ distanciją.

Jam teko paragauti ir politiko duonos – 2007 metais buvo išrinktas Tauragės rajono savivaldybės tarybos nariu. 2012 metais rugsėjo 19-ąją P.Dirginčiui už aktyvią kultūrinę ir visuomeninę veiklą suteiktas Tauragės rajono garbės piliečio vardas.

Tauragės kultūros centro darbuotojai, kolegos teatralai P.Dirginčių prisimins kaip itin šviesią asmenybę.

Reiškiame užuojautą šeimai ir artimiesiems dėl netekties.