2022-aisiais metais Europos kultūros paveldo tema – „Tvarus paveldas“. Ši tema paskatino daugybę paveldo pastatų atverti duris ir susipažinti su jų vaidmeniu tvarioje ateityje, pristatyti vis dar vykdomus ar jau sėkmingai įgyvendintus kultūros paveldo vardo nusipelniusius objektus. Tauragės širdyje stovinti pilis – išskirtinis ir kiekvienam į akis krentantis statinys taip pat tapo Europos paveldo dienos dalimi.Čia vykusio vyksmo dalis užfiksuota ir eksponuojamoje parodoje.
Šimtmečius šalia mūsų esantis paveldas – pats geriausias tvarumo pavyzdys, įkvepiantis mokytis iš jo, suprasti, atrasti, susipažinti. Istoriniai pastatai ne tik padeda išsaugoti vietos identitetą, iliustruoja, kaip senus paveldo objektus galima atkurti, atgaivinti iš naujo naudojant tradicinius renovacijos būdus, įgūdžius ir medžiagas, tai ir socialiniu bei aplinkosaugos požiūriu svarbi tvarios miesto plėtros dalis.
Tauragiškius ir miesto svečius apžiūrėti parodą, susiburti ir domėtis miesto paveldu bei istorija kviečia Tauragės krašto muziejus „Santaka“, Tauragės rajono savivaldybė, fotografų klubas „Fotojūra“ bei Tauragės kultūros centras.
Paroda „Tvarus paveldas“ Tauragės kultūros rūmų Konferencijų salėje bus eksponuojama iki vasario 6 d.

NUOTRAUKOS