2023 m. kovo 13-ąją į Amžinybę išėjo Tauragės liaudies teatro aktorius, buvęs Tauragės kultūros centro darbuotojas Vigantas Užmiškis.
Vigantas Užmiškis gimė ir augo Tauragėje, iki šiol gyveno gimtajame mieste. Su žmona Vilija kartu praleido 28-erius metus (Vilijos netekome 2015 m.), užaugino dukrą Eglę. Tauragės politechnikume Vigantas įgijo techniko-elektriko specialybę, juo ir dirbo visą gyvenimą. Tačiau viena didžiųjų jo aistrų buvo teatras – vaidino nuo 1985-ųjų.
Pomėgis vaidinti jį lydėjo nuo mažens. Teatre Vigantas vaidino kone keturis dešimtmečius, už sukurtus vaidmenis ne kartą buvo apdovanotas. Daugybė įvairių įkūnytų personažų – Tauragės Liaudies teatre. V. Užmiškio talentas buvo pastebėtas ir įvertintas ne tik sovietų laikais, bet ir atkūrus Lietuvos nepriklausomybę. 2019 m. jis nominuotas ryškiausiu vyro epizodinio vaidmens atlikėju už daktaro vaidmenį Aleksandro Fromo-Gužučio spektaklyje „Gudri našlė“. Aktorius buvo apdovanotas už geriausią vyro vaidmens atlikimą spektaklyje „Ponai ir mužikai“.
Be teatro, Vigantas aktyviai dalyvavo įvairioje kultūrinėje veikloje – daug metų dainavo Tauragės kultūros centro vyrų chore „Mintauja“, vokaliniame ansamblyje „Dar pabūkim“.
V. Užmiškiui labai patiko gamta – ypač mėgo grybauti, jaunystėje azartiškai žvejojo. Nors pomėgių turėjo daug, tačiau didžiausia jo meilė buvo – teatras.
🙏Užuojautos žodžius velionio artimiesiems taria Tauragės kultūros centro kolektyvas, draugai, bičiuliai, pažįstami, bendradarbiai, visa kultūros bendruomenė.🙏
Nuėjęs savo gyvenimo kelią, ilsėkis amžinoje ramybėje.