Kovo 17 d. Tauragės kultūros centre sulaukėme malonaus vizito, atvyko kolegos iš Šiaulių: Šiaulių kultūros centras direktorė Deimantė Bačiulė, renginių organizavimo skyriaus vedėja Asta Vaitkienė ir jos pavaduotoja Edita Smidriūnaitė.
Susitikimo metu Tauragės rajono savivaldybė Kultūros skyriaus vedėja Šarūnė Stasytienė pasidalino gerąją patirtimi rengiant ir sėkmingai įgyvendinant Tauragė – Lietuvos kultūros sostinė 2023 projektą. Domėtasi, kokie laukė iššūkiai, problemos, kaip pavyksta rasti originalius, išskirtinius sprendimus.
Kultūros centro direktorius Virginijus Bartušis, jo pavaduotoja Rima Banzinaitė-Latožienė bei centro darbuotojai supažindino koleges su vykdoma veikla, vyksiančiais renginiais, pakvietė aplankyti ne tik kultūros centro erdves, bet ir miestą– pasimėgauti savaitgalio vakarais Pilies kiemelyje vykstančia muzikos ir šviesų instaliacija „Deivių giesmės”.

– – –

Gerąją patirtimi, kaip kuo moderniau parengti ir sėkmingiau įgyvendinti Kultūros sostinės projektą, dalintasi ir su kelmiškiais.
Kelmės kultūros centro delegacija kovo 20-ąją aplankė Tauragės rajono savivaldybę, viešąją biblioteką, Tauragės kultūros centrą, susitiko su kultūros darbuotojais, įstaigų vadovais, susipažino su vykdoma veikla, vyksiančiais renginiais, Kultūros sostinės projektu.
Džiaugiamės vizitu bei galimybe pasidalinti vertinga Tauragės krašto patirtimi ir kartu siekti bendrų kultūros tikslų.