Vasario 22-ąją Tauragės kultūros centro mišrus choras „Tremtinys“ minėjo savo veiklos 35-metį. Jubiliejaus proga buvo aukojamos šv. Mišios Švč. Trejybės bažnyčioje, o vakare Kultūros rūmuose vyko šventinis koncertas.
Nuo sovietinių represijų nukentėję tauragiškiai pasimeldė katalikų bažnyčioje už žuvusius ir mirusius likimo bendražygius, o vakare susirinko į Kultūros rūmuose organizuotą chorų pasirodymą. Šventę vedė Tauragės Kultūros Centras vyr. režisierė Algima Juščiuvienė.
Koncertą pradėjo tauragiškių choras „Tremtinys“, padėkas choro vadovui Romualdui Eičui, ilgamečiams choristams teikė Tauragės kultūros centro direktorius Virginijus Bartušis, sveikinimus, linkėjimus išsakė LR Seimo nariai bei jų padėjėjai, rajono savivaldybės atstovai, kolegos, draugai. Muzikinius kūrinius dovanojo vyrų choras „Mintauja“, buvę R.Eičo mokiniai.
Prisiminta, kad politinių kalinių ir tremtinių Tauragės filialas įkurtas 1988-ųjų lapkričio 4 dieną. Mišrų chorą „Tremtinys“ Sąjūdžio laikais subūrė Ona Stankienė ir Gediminas Katinas, o pirmąja choro vadove buvo Stefanija Pietaraitienė. Po poros metų ją pakeitęs Romualdas Eičas iki dabar sėkmingai vadovauja „Tremtiniui“.
Šis choras aktyviai dalyvauja visose tremtinių dainų šventėse, kasmet vyksta į tremtinių susitikimus Ariogaloje, dalyvauja šventinant paminklus žuvusiems už Lietuvos laisvę partizanams. Dažniausiai choristai dainuoja tremtinių ir partizanų sukurtas dainas.
Jaukus, kupinas šilumos ir dėkingumo muzikinis vakaras – linkėjimas mišriam chorui TREMTINYS, vadovui ir visiems choro nariams būti sveikiems, kūrybingiems ir veikliems.